Домашні коржики з часничком виходять дуже смачними, незважаючи на те що вимагають мінімального набору продуктів, який є у кожного на кухні. Вже через півгодини після початку приготування ви зможете подати до столу стос цих рум’яних красенів.
Для того щоб коржі добре просмажилися, не підгорівши при цьому, варто готувати їх на середньому вогні. Кришкою накривати сковороду не потрібно. Лише кілька хвилин на плиті — і коржики стануть пишними та рум’яними. Просто казка!
Складові
Пшеничне борошно 650 г, Вода 300 мл, Сухі дріжджі 1 ч. л., Сіль 3 ч. л., Соняшникова олія140 г, Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб.
Приготування
1. Очищаємо цибулю. Ріжемо її крупно. Очищаємо часник. З’єднуємо овочі та подрібнюємо їх у блендері.
2. У глибоку ємність вливаємо теплу воду. Додаємо цукор та сухі дріжджі. Добре перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин. Потім додаємо 20 г соняшникової олії та подрібнений часник з ріпчастою цибулею.
3. Всипаємо сіль. Вводимо більшу частину пшеничного борошна. Добре все перемішуємо. Поступово всипаємо борошно, що залишилося. Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин.
4. Припилюємо робочу поверхню борошном. Розкочуємо тісто в товсту ковбаску. Поділяємо її на кілька частин однакового розміру, з яких формуємо кульки. Розкочуємо їх у коржики.
5. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо на ній коржики до золотистості з двох боків. Готово!
Подавати такі коржики слід зі сметанним соусом. Для цього візьміть трохи зеленої цибулі. Промийте її та обсушіть. Дрібно наріжте цибулю. Всипте її до сметани. За бажання додайте ще трохи вершкового сиру для більш приємної та густої консистенції соусу. Всипте сіль та чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Ароматний соус до золотистих коржиків готовий. Смачного!
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…
Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…
16 листопада, напередодні Міжнародного дня студента, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками органів студентського…
Дуже апетитні сосиски в тісті легко готуються і швидко з'їдаються. Ця страва точно не залишиться…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "російська армія атакувала Дніпровський район. Пошкоджена інфраструктура. Зараз…
Від 1 січня 2025 року педагогічні працівники середніх шкіл почнуть отримувати щомісячну доплату в розмірі…