Рецепт дня: Десерт із хлібців та банана

У пошуках здорових та смачних альтернатив традиційним солодким стравам все більше людей звертаються до креативних рецептів без пшеничного борошна та цукру. Один із таких прикладів — незвичайний десерт із хлібців та банана. Ці прості і корисні ласощі здивують вас своїм чудовим смаком та поживними властивостями.

Такий шоколадний десерт може бути приготовлений лише за 30 хвилин. І в процесі не потрібно використовувати важкодоступні інгредієнти або застосовувати якісь спеціальні кулінарні навички. Цей рецепт просто ідеально підходить для тих, хто цінує швидкі та легкі страви.

Вживання таких ласощів подарує вам заряд енергії. Вся справа у їх поживних властивостях. Зернові хлібці та банан, що входять до складу такого смачного домашнього десерту, наповнять вас енергією. Почніть свій день з таких шоколадних ласощів і філіжанки зеленого чаю, щоб у цьому переконатися.

Складові
Хлібці зернові 8 шт., Банан 1,5 шт., Какао-порошок 1 ст. л., Чорний шоколад 50 г, Соняшникова олія 1,5 ч. л.

Приготування
1. Поміщаємо в чашу блендера хлібці. Подрібнюємо їх до дрібної крихти. Всипаємо до них какао-порошок (ложку без гірки).

2. Очищаємо банан від шкірки. Нарізаємо його довільними шматочками. Додаємо банан до з’єднаних інгредієнтів у блендері. Подрібнюємо їх до стану однорідної кашки.

3. Викладаємо на робочу поверхню шматок харчової плівки. Поміщаємо на неї шоколадно-бананову масу у вигляді ковбаски.

4. Загортаємо приготовлену суміш у харчову плівку, формуючи щільний акуратний рулет. Відправляємо його до морозильної камери на півгодини.

5. Готуємо глазур. Ламаємо темний шоколад на невеликі шматочки. Викладаємо їх у ємність. Вливаємо олію. Розтоплюємо шоколад до отримання однорідної суміші.
Дістаємо охолоджений рулет із плівки. Нарізаємо його на порційні шматочки. Верхівку кожного шматочка обмочуємо в шоколадну глазур. Залишаємо десерт до застигання шоколаду на кухні.

Щоб готові ласощі виглядали ще більш апетитними, радимо задекорувати їх за допомогою кондитерської посипки. Тільки зробіть це до того, як розтоплений шоколад встигне повністю застигнути.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *