Рецепт дня: запечені баклажани з грибами, помідорами та сиром

Баклажани, запечені з грибами та сиром, подавайте не лише у гарячому вигляді, а й у холодному – як закуску.

Підготуйте овочі, наріжте, викладіть шарами на деко і запікайте в духовці.

Інгредієнти:

  • баклажани 2 шт.
  • сир твердий 100 г
  • гриби 300 г
  • помідори 5 штук.
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • часник 2 зубчики
  • сметана 2 ст. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія

Приготування:

  1. Наріжте баклажани тонкими смужками, посипте сіллю і залиште на 15-20 хвилин, щоб пішла гіркота. Промийте холодною водою.
  2. Помідори наріжте тонкими кільцями.
  3. Твердий сир натріть на великій тертці.
  4. Гриби промийте під проточною водою, цибулю очистіть. Наріжте шматочками і обсмажте на олії до м’якості. Подрібніть блендером. Додати сметану, часник, пропущений через прес. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
  5. На деко, застелене пергаментним папером, викладіть баклажани. Змастіть грибним фаршем кожен баклажан, потім зверху викладіть помідори та посипте сиром. Випікайте в наперед розігрітій духовці до 200 градусів 15-20 хвилин.

Поради:

  • Сир використовуйте будь-який.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *