В архіві Кам’янського експонується виставка, присвячена Незалежності

Архівісти Кам’янського підготували унікальну виставку, яка відображає боротьбу за Незалежність нашої держави і міста.
Вперше виставка відкрилась 20 серпня в приміщенні міськради, та згодом, переїхала до Кам’янського архіву, де була допонена експонатами. В 2018 році виповнюється 100 років відродження української державності, тому архівне управління Кам’янського і всі архівісти України продовжують експонувати документи та фотографіїї з метою сприяння піднесенню національної сідомості, вихованню патріотизму, поваги і гордості за свою державу, та єднання Українського народу.
На виставці представлені копії унікальних документів та фотографій, які відображають події 1918-1920 років, 1991 року, з 2014 року та потерепешній час. Тобто усі події, які стосуються становлення нашої держави та боротьби за Незалежність. Тут можна побачити Універсал Директорії УНР про злуку із Західноукраїнською народною республікою, публікації українських газет 1918-1919 років, в яких вперше були озвучені націоналістичні гасла «Слава Україні! Героям Слава!» та опублікований Гімн українських націоналістів, звернення депутатів Дніпродзержинської міської ради до мешканців стосовно участі у референдумі на підтримку незалежності, фотографії подій Революції Гідності.
Також тут представлений унікальний плакат, який надав архіву кам’янчанин, дизайнер та волонтер – Сергій Красов. На великому білому плакаті чорним маркером написано поздоровлення від Толі Пашина – бійця АТО, який переслав плакат другові прямо з передової.
За словами начальника архівного управління Галини Кулініч, експонати виставки будоражать сідомість і є відображенням історичних епох.
– Документи, представлені на виставці – свідки того часу, в якому вони створені. Комусь вони можуть не сподобатись, але це наша історія. А задача архівістів – популяризувати ці документи і надати можливість з ними ознайомитись, – сказала Галина Кулініч.
Архівісти запрошують усіх бажаючих, особливо, школярів, ознайомитися з унікальною виставкою, яка буде експонуватися весь вересень.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *