Categories: Події

Боротьба з порушниками комендантської години: на Дніпропетровщині посилять контроль

Останнім часом у Дніпрі та області з’явилося більше порушників комендантської години. Здебільшого це водії та компанії людей. Їх притягатимуть до відповідальності, а поліція посилить контроль. 

Про це повідомив голова ДніпроОВА Сергій Лисак, пише Інформатор.

“Нагадую – триває війна. Встановлені обмеження – це необхідність. Правоохоронці посилять контроль. Усіх, хто нехтує правилами – притягатимуть до відповідальності”, – написав Лисак.

Яке покарання чекає порушників комендантської години

За інформацією РБК-Україна, станом на кінець травня 2024 року, в Україні діє адміністративна відповідальність за порушення комендантської години.

“Штраф за таке правопорушення становить від 170 до 510 гривень. У разі повторного порушення протягом року сума штрафу подвоюється”, – повідомив юрист Дмитро Франчук.

Також можуть бути застосовані виправні роботи або адміністративний арешт на термін до 15 діб.

“На практиці порушення комендантської години часто розглядається через статті Кодексу України про адміністративні правопорушення (КпАП), такі як статті 210-1 (порушення правил щодо запобігання надзвичайним ситуаціям) та 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). У випадку виявлення порушників, патруль може затримати таких осіб для з’ясування обставин, проведення бесіди та складання протоколу про адміністративне правопорушення”, – говорить Франчук.

При цьому він зазначає, що конкретного законодавчого механізму для штрафів за порушення комендантської години немає.

Крім того, під час чергової ради оборони у Дніпрі, команда ОВА, військові, представники силового блоку та ДСНС, а також очільники районів обговорили питання захисту регіону.

“Обговорили темпи зведення фортифікацій. Відповідальні звітували й про хід проведення мобілізації. Окрема увага – підготовці до нового навчального року. Акцент на облаштуванні укриттів, протипожежній безпеці. Вже з наступного тижня почнуть роботу спеціальні комісії. Вони перевірятимуть освітні заклади”, – написав Лисак.

Margaret

Recent Posts

У тяжкохворого Брюса Вілліса серйозно погіршився стан: “Сім’я хвилюється, чи доживе він до 70”

У голлівудського актора Брюса Вілліса, у якого діагностували лобово-скроневу деменцію, серйозно погіршився стан здоров'я. Принаймні саме…

7 хв. ago

Зберігаємо книги правильно: важливі поради бібліотекарів

Практично в кожному домі зберігаються книги, газети, журнали, альбоми та інші паперові документи. У одних…

36 хв. ago

У Кам’янському триває підготовка до опалювального сезону

Про хід робіт на Дніпропетровщині повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. "Щодо підготовки області до…

39 хв. ago

Школи Камʼянського серед найкращих на Дніпропетровщині

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складений рейтинг загальноосвітніх шкіл Дніпропетровської області, що посіли найвищі місця у рейтингу…

1 годину ago

Знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують кохання, але ніколи про нього не попросять

Ці астрологічні символи зовні виглядають холодними та дещо відстороненими, хоча насправді мають ніжну душу та…

2 години ago

Сьогодні у Кам’янському відкриття театрального сезону

Вже сьогодні, 20 вересня, о 18:00 виставою "РОМЕО і ДЖУЛЬЄТТА" на Основній сцені Театру ім.…

2 години ago