Categories: Це цікаво

Рецепт дня: «Яблучник» – картопляна запіканка з м’ясом

Чуючи таку назву страви, як «Яблучник», багато хто відразу ж починає думати про пишну фруктову випічку. Але ця асоціація далека від реальності. Адже раніше так називали картопляну запіканку, приготовлену з м’ясом та грибами. Несподівано, чи не так?

Така гаряча страва відрізняється особливою ситністю. Все завдяки продуктам, що входять до її складу. Погодьтеся, картопля, м’ясний фарш та гриби – одне з найкращих базових поєднань інгредієнтів в основній страві. Це завжди безпрограшний варіант!

Щоб гаряча страва виглядала ефектно, рекомендуємо перед запіканням зробити акуратний візерунок. Намалюйте спіраль за допомогою ложки. Переверніть її та зворотним боком зробіть на картопляному пюре малюнок.

Інгредієнти
Картопля 500 г, Свинячий фарш 300 г, Цибуля 200 г, Шампиньйони 80 г, Яйце 2 шт., Молоко 3 ст. л., Вершкове масло 20 г, Панірувальні сухарі 20 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку, Олія соняшникова 3 ст. л.

Приготування
1. Очищаємо картоплю. Промиваємо її. Нарізаємо довільними шматочками. Поміщаємо її в каструлю та заливаємо водою. Варимо картоплю до готовності в трохи підсоленій воді.

2. Потім зливаємо зайву рідину із каструлі. Додаємо 2 ст. л. молока та вершкове масло. Вбиваємо 1 яйце. Добре все розминаємо до однорідного пюре, використовуючи товкачик.

3. Очищаємо 1 цибулину. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді із олією до напівпрозорості. Додаємо свинячий фарш. Перемішуємо все.

4. Додаємо до м’яса сіль та чорний мелений перець. Знову перемішуємо. Обсмажуємо фарш протягом 10-12 хвилин, встановивши помірний вогонь.

5. Очищаємо цибулину, що залишилася. Нарізаємо її і печериці невеликим кубиком. Обсмажуємо їх на другій сковороді зі олією. Готуємо гриби із цибулею протягом 10 хвилин.
6. Форму для випікання змащуємо розм’якшеним або розтопленим вершковим маслом. Присипаємо її панірувальними сухарями. Викладаємо у форму першим шаром половину від загальної кількості картопляного пюре. Рівняємо його.

7. Зверху викладаємо свинячий фарш. Поступово його розподіляємо. На м’ясо поміщаємо обсмажені печериці. Потім викладаємо пюре, що залишилося, рівняємо його кулінарною лопаткою.

8. Робимо на поверхні картоплі візерунок у вигляді спіралі, використовуючи зворотний бік ложки. Потім збиваємо яйце з молоком, що залишилося. Змащуємо отриманою сумішшю пюре.

9. Розігріваємо духову шафу до 200 градусів. Відправляємо в неї форму на 30-35 хвилин (до апетитної золотистої скоринки). Готово!

Подавайте «Яблучник», поки він гарячий. Тоді ваші рідні зможуть вдосталь насолодитися такою ситною та ароматною запіканкою.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відзначили річницю Центру життєстійкості «Місце сили” (відео)

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні ми відзначаємо першу річницю роботи Центру життєстійкості «Місце…

4 години ago

У центрі Кам’янського встановлять сучасний ігровий комплекс

Мешканці Кам’янського звернули увагу на те, що популярний дитячий ігровий майданчик, розташований у центрі міста на…

6 години ago

Театр Кам’янського виступив із гастролями у Запоріжжі

18 травня актори Театру ім. Лесі Українки виїжджали на одноденні гастролі до Запоріжжя, де на…

6 години ago

Кам’янчан запрошують на “Велодень 2025”

24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…

6 години ago

У Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування (відео)

У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…

7 години ago

Фільм Сари Джессіки Паркер про ветерана Терена покажуть в Україні

Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…

7 години ago