Домашній «Живчик» повністю натуральний, не містить консервантів та різноманітних харчових добавок, барвників. Він складається лише з яблучного соку та цукру, але виходить куди смачніше за магазинний. Ось чому його варто заготовити на зиму.
На яблучну заготовку пускають найдрібніші та найкисліші фрукти в саду. Навіть дикі яблука. Що цікаво, для такої кількості фруктів знадобиться трохи цукру. Ознайомтеся із рецептом нижче!
Інгредієнти
Яблуко 6 кг, Вода 15 л, Цукор 600 г, Лимонна кислота 1 ч. л.
Приготування
1. Яблука ретельно вимийте та наріжте шматками. Від серцевинок і хвостиків позбавлятися не потрібно, заощадите час. Пересипте яблука у велику каструлю або таз, залийте окропом.
2. Накрийте каструлю кришкою, залиште на добу. Через 24 години дістаньте яблука із води за допомогою дуршлагу. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин. Далі перелийте його по заздалегідь вимитим із содою банкам, герметично закрийте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 12 л напою.
Поряд із повидлом, варенням та желе такий яблучний напій — найцінніша фруктова заготовка на зиму. Обов’язково приготуйте кілька баночок, щоб порадувати рідних літнім напоєм у зимову холоднечу. Вони вам будуть вдячні!
Український співак Володимир Дантес повідомив про кардинальні зміни в професійному житті. Виконавець у фотоблогу заявив, що віднедавна…
На одному із приватних підприємств Кам'янського виготовили скульптуру, яку відправлять до США на всесвітньо відомий…
У сезон дозрівання кабачків важко приготувати всі овочі до того, як вони зіпсуються. Найпростіший спосіб…
Під головуванням заступниці Голови обласної військової адміністрації – начальника військової адміністрації Ірини Грицай на Дніпропетровщині…
Ворог спрямував на Дніпропетровщину БпЛА. Оборонці неба знищили 2 з них. Про це повідомляють у…
Українська акторка Антоніна Хижняк, яка зіграла одну з головних ролей у серіалі "Спіймати Кайдаша", неочікувано з'явилася…