Домашній «Живчик» повністю натуральний, не містить консервантів та різноманітних харчових добавок, барвників. Він складається лише з яблучного соку та цукру, але виходить куди смачніше за магазинний. Ось чому його варто заготовити на зиму.
На яблучну заготовку пускають найдрібніші та найкисліші фрукти в саду. Навіть дикі яблука. Що цікаво, для такої кількості фруктів знадобиться трохи цукру. Ознайомтеся із рецептом нижче!
Інгредієнти
Яблуко 6 кг, Вода 15 л, Цукор 600 г, Лимонна кислота 1 ч. л.
Приготування
1. Яблука ретельно вимийте та наріжте шматками. Від серцевинок і хвостиків позбавлятися не потрібно, заощадите час. Пересипте яблука у велику каструлю або таз, залийте окропом.
2. Накрийте каструлю кришкою, залиште на добу. Через 24 години дістаньте яблука із води за допомогою дуршлагу. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин. Далі перелийте його по заздалегідь вимитим із содою банкам, герметично закрийте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 12 л напою.
Поряд із повидлом, варенням та желе такий яблучний напій — найцінніша фруктова заготовка на зиму. Обов’язково приготуйте кілька баночок, щоб порадувати рідних літнім напоєм у зимову холоднечу. Вони вам будуть вдячні!
Співак Макс Барських довів до сліз зворушливою піснею-присвятою про розлуку з коханими під час війни. Композиція отримала…
Центр надання адміністративних послуг м.Кам'янського постійно працює над тим, щоб державні послуги ставали ще доступнішими.…
17 жовтня відбудеться засідання позачергової 79-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом порядку денного…
Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє: для проведення аварійно-відновлювальних робіт за адресою вул. В.…
Лікарську ковбасу люблять багато українців і, звісно, купують у магазині. Однак мало хто знає, що…
На Дніпропетровщині зафіксували черговий випадок отруєння дикорослими грибами. У Кам'янському до лікарні потрапила жінка, яка…