Домашній «Живчик» повністю натуральний, не містить консервантів та різноманітних харчових добавок, барвників. Він складається лише з яблучного соку та цукру, але виходить куди смачніше за магазинний. Ось чому його варто заготовити на зиму.
На яблучну заготовку пускають найдрібніші та найкисліші фрукти в саду. Навіть дикі яблука. Що цікаво, для такої кількості фруктів знадобиться трохи цукру. Ознайомтеся із рецептом нижче!
Інгредієнти
Яблуко 6 кг, Вода 15 л, Цукор 600 г, Лимонна кислота 1 ч. л.
Приготування
1. Яблука ретельно вимийте та наріжте шматками. Від серцевинок і хвостиків позбавлятися не потрібно, заощадите час. Пересипте яблука у велику каструлю або таз, залийте окропом.
2. Накрийте каструлю кришкою, залиште на добу. Через 24 години дістаньте яблука із води за допомогою дуршлагу. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин. Далі перелийте його по заздалегідь вимитим із содою банкам, герметично закрийте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 12 л напою.
Поряд із повидлом, варенням та желе такий яблучний напій — найцінніша фруктова заготовка на зиму. Обов’язково приготуйте кілька баночок, щоб порадувати рідних літнім напоєм у зимову холоднечу. Вони вам будуть вдячні!
1–4 грудня у місті Миколаїв відбувся Чемпіонат України зі стрибків на акробатичній доріжці та Всеукраїнські…
Відома українська співачка Ірина Білик зворушливо звернулася до коханого в новій пісні "Запам'ятай". Шанувальники активно обговорюють прем'єру в мережі,…
В умовах повномасштабної війни Каметсталь, як промисловий об'єкт критичної інфраструктури, стикається з надзвичайно високими воєнними…
На території Кам'янської громади триває щорічна акція «16 днів проти насильства», яка об’єднує мешканців навколо…
У Дніпрі знову помітили неповнолітніх зачеперів – любителів небезпечним способом покататися на громадському транспорті. Віжео…
Мариновану капусту можна робити і влітку, і взимку - овоч продається в магазинах практично цілий…