Домашній «Живчик» повністю натуральний, не містить консервантів та різноманітних харчових добавок, барвників. Він складається лише з яблучного соку та цукру, але виходить куди смачніше за магазинний. Ось чому його варто заготовити на зиму.
На яблучну заготовку пускають найдрібніші та найкисліші фрукти в саду. Навіть дикі яблука. Що цікаво, для такої кількості фруктів знадобиться трохи цукру. Ознайомтеся із рецептом нижче!
Інгредієнти
Яблуко 6 кг, Вода 15 л, Цукор 600 г, Лимонна кислота 1 ч. л.
Приготування
1. Яблука ретельно вимийте та наріжте шматками. Від серцевинок і хвостиків позбавлятися не потрібно, заощадите час. Пересипте яблука у велику каструлю або таз, залийте окропом.
2. Накрийте каструлю кришкою, залиште на добу. Через 24 години дістаньте яблука із води за допомогою дуршлагу. Доведіть сік до кипіння і варіть 5 хвилин. Далі перелийте його по заздалегідь вимитим із содою банкам, герметично закрийте. З цієї кількості інгредієнтів має вийти 12 л напою.
Поряд із повидлом, варенням та желе такий яблучний напій — найцінніша фруктова заготовка на зиму. Обов’язково приготуйте кілька баночок, щоб порадувати рідних літнім напоєм у зимову холоднечу. Вони вам будуть вдячні!
У Кам'янському нагородили переможців міського етапу змагань «Пліч-о-пліч» — Всеукраїнських шкільних ліг з шахів та…
З нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної безпеки в освітніх закладах Кам’янського були проведені…
До Всесвітнього дня здоров’я, який щорічно відзначається 7 квітня, за підтримки громадської організації «Бджола» у…
У Дніпрі на вулиці Калиновій підлітки влаштували футбольний матч посеред дороги. Відео з розвагами дітей…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Цьогоріч вже 23 родинам загиблих цивільних виплатили компенсацію…
Український співак MONATIK потішив новою композицією, яка отримала назву I.D. ("Ідем Далі"). Композиція увійшла до альбому виконавця "Вічно…