Рецепт дня: Солодкі мариновані огірки

У серпні починається сезон консервації огірків. Найчастіше їх засолюють, але це не єдиний спосіб. Рекомендуємо заготовити солодкі мариновані огірки – вони завжди виходять хрусткими, з яскравим пікантним смаком. Така консервація завжди буде “нарозхват” за будь-яким столом.

Інгредієнти:

  • огірки – 2 кг;
  • корінь хрону – 10 г;
  • часник – 4 шт;
  • листя смородини – 4 шт;
  • листя вишні – 2 шт;
  • лавровий лист – 4 шт;
  • перець чорний горошком – 15 шт;
  • цукор – 5 стол. л.;
  • сіль – 3 стол. л.;
  • оцет 9% – 4 стол. л.;
  • вода – 2 літри.

Рецепт розрахований на 2 банки об’ємом 1 літр. Щоб солодкі огірки на зиму добре приготувалися, відбирайте плоди завдовжки не більше 10 см. Якщо хочете додати гостроти страві, то покладіть у кожну банку по половині перцю чилі.

Приготування

1. Огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики та залийте холодною водою. Замочуйте овочі 2-3 години, щоб вони стали хрусткими. Потім злийте воду.

2. Банки для консервації простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, або просто промийте з милом.

3. У банки порівну розкладіть листя вишні та смородини, зубчики часнику та іншу зелень за смаком, а також по одному лавровому листу. Потім щільно утрамбуйте огірки.

4. У каструлі закип’ятіть воду і залийте в банки на 15 хвилин, прикривши кришками. Потім злийте окріп назад у каструлю і ввімкніть вогонь. Додайте решту лаврових листів, перець, сіль, цукор і оцет. Варіть маринад 5 хвилин і знову влийте в банки.

5. Готові огірки солодкі на зиму закатайте прокип’яченими кришками і переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *