Інгредієнти:
Рецепт розрахований на 2 банки об’ємом 1 літр. Щоб солодкі огірки на зиму добре приготувалися, відбирайте плоди завдовжки не більше 10 см. Якщо хочете додати гостроти страві, то покладіть у кожну банку по половині перцю чилі.
Приготування
1. Огірки ретельно вимийте, обріжте кінчики та залийте холодною водою. Замочуйте овочі 2-3 години, щоб вони стали хрусткими. Потім злийте воду.
2. Банки для консервації простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, або просто промийте з милом.
3. У банки порівну розкладіть листя вишні та смородини, зубчики часнику та іншу зелень за смаком, а також по одному лавровому листу. Потім щільно утрамбуйте огірки.
4. У каструлі закип’ятіть воду і залийте в банки на 15 хвилин, прикривши кришками. Потім злийте окріп назад у каструлю і ввімкніть вогонь. Додайте решту лаврових листів, перець, сіль, цукор і оцет. Варіть маринад 5 хвилин і знову влийте в банки.
5. Готові огірки солодкі на зиму закатайте прокип’яченими кришками і переверніть догори дном. Накрийте теплою ковдрою і залиште до повного охолодження. Зберігайте консервацію в темному прохолодному місці.
Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…
У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…
З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…
На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…
Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…
Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…