Рецепт дня: Кабачки по-корейськи

Пряні й апетитні кабачки по-корейськи точно сподобаються любителям гострих закусок. Така страва добре поєднується з м’ясними стравами, овочевими рагу, різноманітними запіканками. Взимку цей салат нагадує про теплі літні дні. Рекомендуємо готувати його з молодих плодів із м’яким насінням.

Публікуємо два шалені рецепти – кабачки по-корейськи на зиму і швидкий рецепт із коротким терміном зберігання.

Інгредієнти:

кабачки – 3 кг, морква – 500 г; цибуля – 500 г; часник – 30 зубч; соняшникова олія – ​​200 мл; оцет – 180 мл; цукор – 150 г; сіль – 2 стіл. л.; спеції для моркви по-корейськи – 30 г.

Приготування:

1. Спершу підготуйте банки – промийте із содою, простерилізуйте в духовці або мікрохвильовці, прокип’ятіть кришки.

2. Кабачки промийте та очистіть від шкірки, натріть на тертці для моркви по-корейськи. Моркву також почистіть і натріть на терці, змішайте з кабачками. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник пропустіть через прес.

3. У великій мисці змішайте до однорідності сіль, цукор, олію, оцет і приправу по-корейськи. Сумішю приправ заправте овочі, перемішайте і залиште на 3 години. За цей час кабачки пустять сік і добре промаринуються.

4. Готову овочеву суміш розкладіть по чистих стерильних банках. Утрамбуйте суміш ложкою, щоб не було порожнеч. Залиште у банці 2 см вільного місця. Накрийте, але не закручуйте обробленими кришками.

5. Поставте банки у широку кастрюлю і залийте гарячою водою по “плечі”. Доведіть воду до кипіння та варіть на мінімальному вогні на 15 хвилин. За цей час салат стерилізується. Закрутити банки кришками і накрити ковдрою до повного охолодження, а потім переставити в темне прохолодне місце.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *