Categories: Економіка

Думки з приводу: багатство не зменшує жадібності

Колись незабутній Остап Бендер казав, що автомобіль – не роскіш, а засіб пересування. З тих пір минуло доволі багато років, а автомобіль у нашій країні, для багатьох, на жаль, так і залишився предметом роскоші. Хіба що, в порівнянні з тими часами, купити його стало простіше. Це, якщо, звичайно, грошей вистачає.

Та от, схоже, з цим скоро теж будуть проблеми. Нещодавно міністерство фінансів Україні запропонувало при покупці автомобіля, при першій реєстрації, щоб покупець, окрім вартості самої машини,  додатково платив ще 15% військового збору. Мовляв, купівля машини під час війни не є нагальною потребою. А якщо хтось таки вирішив її купити, то повинен поділися з ЗСУ.

А це означає, що якщо зараз покупець платить за авто, наприклад, від 30 до 80 тисяч гривень, то після запровадження нових податків ця сума зросте до 180-280 тисяч гривень. Враховуючи, що більшість населення останнім часом не багатіє, це, на думку експертів, може призвести до падіння продажів автомобілів у 3 рази, або навіть більше. А, значить, вони стануть для багатьох ще більшою розкішшю і ще більш недоступними.

В щире бажання наших можновладців допомогти нашій армії (нехай і таким чином), яка сьогодні мужньо протистоїть російським загарбникам, хотілося б вірити, і підтримати, але бентежить статистика.  Виявляється, за роки війни кожен третій депутат  придбав собі новий автомобіль. Як пишуть вітчизняні ЗМІ, лише за перший рік війни депутати задекларували 134 нові транспортні засоби, крім 304-х, які вони мали. 109 депутатів придбали хоча б одне нове авто. Найбільше таких- серед “Слуг народу” та бізнес-групи “Довіра”. Перевагу народні обранці віддають недешевим Mercedesам і Lexusам. Більше того, вони не лише купують дорогі автомобілі, а й під час війни їздять на них за кордон.  Наприклад, один з депутатів їздив до Іспанії  на LandRover вартістю $120 тисяч, інша гайнула до Європи  на Audi Q7 за $100 тисяч, ще одна в тому ж напрямку – на Audi Q8 ціною понад $100 тисяч.

А ще у нардепів з’явилося 260 нових об’єктів на додачу до майже тисячі набутих до війни (квартири, будинки і земельні ділянки). Новою нерухомістю обжився кожен третій депутат.

Це ті, які кожен день волають, що в країні не вистачає грошей для армії і простих людей, і закликають підвищувати не пенсії, а податки. У них, як бачимо, грошей вистачає. Але – лише для себе. Це про таких кажуть: багатство не зменшує жадібності.

Виходить, в черговий раз обмежуючи права тисяч українців мати власний автомобіль, під приводом допомоги ЗСУ, наші можновладці себе ніяким чином не обмежують, купляючи самі дорогі і престижні авто. То може, перш ніж підіймати податки і збори для інших, варто просто зменшити власні апетити?

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…

1 годину ago

У Кам’янському пройде Кубок з футболу серед найменших

У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…

2 години ago

У Дніпрі чоловік чіплявся до жінок – і поплатився…(відео)

У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…

3 години ago

На Дніпропетровщині син забив до смерті хвору матір: що вирішив суд

До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…

3 години ago

Кам’янчан запрошують на зустріч із художницею

Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…

3 години ago

Під Дніпром розшукують зниклого чоловіка

Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…

4 години ago