Не любите шоколадний – приготуйте звичайний пломбір. Імбир та лимон надають цьому десерту просто чарівний смак.
Інгредієнти:
молоко домашнє незбиране (або з найвищим % жирності) – 600 г; цукор – 150 г; яєчні жовтки – 6 шт.; борошно – 2 ч.л.; корінь імбиру (тертий) – 30 г; цедра лимона – 1 ч. л.; м’ятний лікер (за бажанням) – 1 ст. л.
Приготування:
1. Закип’ятіть молоко, зніміть із вогню. додайте тертий корінь імбиру та цедру лимона, залиште на 15-20 хвилин. Процідіть молоко.
2. Збийте яєчні жовтки з цукром добіла, додайте борошно, перемішайте. З’єднайте проціджене молоко з яєчними жовтками та поставте на водяну баню. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, поки вона не загусне.
3. Зніміть з вогню, додайте за бажанням м’ятний лікер, добре перемішайте, перелийте в контейнер, дайте охолонути, накрийте кришкою і відправте в морозилку на 8 годин. Дістаньте, пробийте блендером ще раз до однорідності та поставте в морозилку ще на 1-2 години.
Подавайте із тертим шоколадом.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…
У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…
У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…
До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…
Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…
Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…