Не любите шоколадний – приготуйте звичайний пломбір. Імбир та лимон надають цьому десерту просто чарівний смак.
Інгредієнти:
молоко домашнє незбиране (або з найвищим % жирності) – 600 г; цукор – 150 г; яєчні жовтки – 6 шт.; борошно – 2 ч.л.; корінь імбиру (тертий) – 30 г; цедра лимона – 1 ч. л.; м’ятний лікер (за бажанням) – 1 ст. л.
Приготування:
1. Закип’ятіть молоко, зніміть із вогню. додайте тертий корінь імбиру та цедру лимона, залиште на 15-20 хвилин. Процідіть молоко.
2. Збийте яєчні жовтки з цукром добіла, додайте борошно, перемішайте. З’єднайте проціджене молоко з яєчними жовтками та поставте на водяну баню. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, поки вона не загусне.
3. Зніміть з вогню, додайте за бажанням м’ятний лікер, добре перемішайте, перелийте в контейнер, дайте охолонути, накрийте кришкою і відправте в морозилку на 8 годин. Дістаньте, пробийте блендером ще раз до однорідності та поставте в морозилку ще на 1-2 години.
Подавайте із тертим шоколадом.
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…