Не любите шоколадний – приготуйте звичайний пломбір. Імбир та лимон надають цьому десерту просто чарівний смак.
Інгредієнти:
молоко домашнє незбиране (або з найвищим % жирності) – 600 г; цукор – 150 г; яєчні жовтки – 6 шт.; борошно – 2 ч.л.; корінь імбиру (тертий) – 30 г; цедра лимона – 1 ч. л.; м’ятний лікер (за бажанням) – 1 ст. л.
Приготування:
1. Закип’ятіть молоко, зніміть із вогню. додайте тертий корінь імбиру та цедру лимона, залиште на 15-20 хвилин. Процідіть молоко.
2. Збийте яєчні жовтки з цукром добіла, додайте борошно, перемішайте. З’єднайте проціджене молоко з яєчними жовтками та поставте на водяну баню. Нагрівайте суміш, постійно помішуючи, поки вона не загусне.
3. Зніміть з вогню, додайте за бажанням м’ятний лікер, добре перемішайте, перелийте в контейнер, дайте охолонути, накрийте кришкою і відправте в морозилку на 8 годин. Дістаньте, пробийте блендером ще раз до однорідності та поставте в морозилку ще на 1-2 години.
Подавайте із тертим шоколадом.
Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "01березня в бою поблизу населеного пункту Тоненьке на Донеччині,…
З часом накип та забруднення в чайнику можуть не тільки зіпсувати смак напоїв, але й…
Про це повідомили в адміністрації медичного закладу. "20 листопада 2024 р. на 74 році пішов…
Справжнє натхнення варто шукати всередині, і ці три знаки Зодіаку точно знають, як це -…
Повідомлення про мінування ЦНАПу, що розташований на проспекті Василя Стуса у Кам'янському, а також металургійного…
Сьогодні вранці 22 листопада, на вулиці Новоселів селища Ордо-Василівка Девладівської селищної територіальної громади Криворізького району,…