Все літо українці охоче вживають свіжу зелень, а також дозріває цибуля і часник. Є багато варіантів того, що приготувати із зеленої цибулі. Ми пропонуємо один вітамінний рецепт, який урізноманітнить ваш раціон. Кімчі із зеленої цибулі дуже корисне та готуються просто.
Кімчі – це традиційна гостра азіатська закуска зі свіжих овочів. Це гарний варіант того, що приготувати з великої кількості зеленої цибулі.
Інгредієнти:
зелена цибуля – 600 г; часник – 15 зубчиків; рисове борошно (або крохмаль) – 10 г; імбир – 20 г; азіатський рибний соус (можна замінити соєвим) – 6 ст. л.; цукор – 2 ст. л.; перець чилі пластівцями – 100 г; кунжут – 1 ст. л.
Приготування:
1. Цибулю промийте холодною водою і зріжте білі частини. У невеликій каструлі змішайте 200 мл води з рисовим борошном за допомогою винчика. Варіть на середньому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи, доки не вийде консистенція киселю.
2. Часник, імбир, рибний соус, цукор та рисовий відвар збийте у блендері. Додайте пластівці чилі та ретельно розмішайте. Отриманою масою натріть цибульні пір’їни. Потім розділіть цибулю на пучки по 2-3 штуки і зв’яжіть кожен у тугий вузол.
3. Кунжут обсмажте на сухій пательні кілька хвилин до золотистого кольору. Викладіть цибулю у велику ємність, посипте кунжутом і накрийте кришкою. Залиште кимчі бродити. Через 1-3 дні салат із зеленої цибулі по-корейськи готовий. Гостроту можна регулювати на свій смак.