Таку випічку можна назвати «Пиріг зайнятої господині». Його дуже просто приготувати в мультиварці, а тим, хто ще не обзавівся кухонним гаджетом, радимо скористатися духовкою та силіконовою формою для пирогів.
У цьому рецепті жменя слив перетворюється на ідеальне доповнення до чашки кави. Родзинка пирога у сливовому соку, що злегка запечений, нагадує пастилу. Радимо не проходити повз таку смакоту!
Інгредієнти
Пшеничне борошно 2 скл., Яйце 2 шт., Цукор 1 скл., Молоко 100 мл, Вершкове масло 100 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Слива 7-10 шт., Кориця 0,25 ч.л.
Приготування
1. Спочатку вінчиком збийте яйця з цукром та ванільним цукром, потім поступово введіть розтоплене вершкове масло.
2. Просійте борошно, додайте розпушувач. Змішайте яєчну суміш із молоком, порціями всипте борошно.
3. Чашу мультиварки змастіть олією, влийте тісто, зверху викладіть половинки слив, злегка присипте корицею.
4. Встановіть режим випікання на 1 годину. Готовий пиріг дістаньте після сигналу закінчення приготування.
Для пирога найбільше підходять довгасті сливи, сорти «угорка». Якщо ж ви використовували кисліші фрукти, радимо перед подачею присипати пиріг цукровою пудрою. У вас, напевно, з’явилося бажання побалувати сім’ю такою випічкою – не забудьте зберегти рецепт в закладках!