Рецепт дня: Рулетики з баклажанів з горіхами та чорносливом

Жодної корейської моркви, сиру та кінзи. Готуємо синенькі по-новому за цікавим рецептом від Євгена Клопотенка. Талановитий кулінар розповів, як правильно приготувати рулетики з баклажанів з горіхами та чорносливом. Виходить настільки смачно, що язик можна проковтнути!

За словами шеф-кухаря, чорнослив не потребує попереднього замочування. Якщо ж у ньому є кісточки, їх, звичайно, варто видалити перед приготуванням. До речі, вибираючи чорнослив, обов’язково звертайте увагу на його колір. Натуральний продукт не має дуже апетитного та яскравого забарвлення. Якісний чорнослив відрізняється досить темним кольором та зморщеною текстурою.

Ви можете посмажити овочеві слайси за способом, вказаним у рецепті, або ж скористатися другим способом, що розповів Клопотенко. Він рекомендує помістити нарізані баклажани у велику ємність та влити до них 2 ст. л. олії. Злегка присолити слайси, гарненько їх перемішати і приступити до смаження. Тоді на сковороду вам доведеться влити лише крапельку олії. А баклажани все одно матимуть гарний рум’яний колір. Це чудовий спосіб трохи заощадити олію на обсмажуванні синеньких.

Інгредієнти
Баклажан 500 г, Чорнослив 250 г, Соняшникова олія 4 ст. л., Волоські горіхи 50 г, Сіль до смаку.

Приготування
1. Ретельно промиваємо баклажани під проточною водою. Нарізаємо баклажани поздовжніми скибочками. Злегка їх присолюємо.

2. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо слайси з баклажанів із двох сторін до рум’яності. Викладаємо їх на блюдо, застелене паперовим рушником, для видалення надлишків олії.

3. Дрібно нарізаємо чорнослив. Рубаємо волоські горіхи гострим ножем. З’єднуємо їх із чорносливом. Додаємо 0,5 ст. л. олії. Добре все перемішуємо.

4. На край слайсу з баклажану викладаємо 1 ст. л. начинки. Загортаємо все у щільний рулетик. Повторюємо ті самі дії з іншими інгредієнтами. Готово!

Викладіть рулетики з баклажанів на блюдо, розмістивши стоячи. Так ви зробите зовнішній вигляд закуски ще привабливішим. До того ж рубана зелень як декор для такої страви не буде зайвою. Вона додасть кілька балів ніжним овочевим рулетикам із чорносливом та горіхами.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *