У Кам’янському відбулося чергове засідання виконкому

Сьогодні, 28 серпня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. До порядку денного були включені 74 питання.

Виконавчий комітет заслухав звіт директора департаменту фінансів міської ради про виконання бюджету територіальної громади у І півріччі 2024 року. Зокрема, доходи бюджету склали 1 576 153,1 тис.грн, що становить 92,4% від плану, витрати – 1 453 693,3 тис.грн. Також було затверджено план заходів щодо складання проєкту бюджету громади на 2025 рік.

Рішенням виконкому затверджено перелік категорій учнів закладів загальної середньої освіти, які у 2024–2025 навчальному році забезпечуватимуться безкоштовним харчуванням, а саме:

– діти-сироти;
– діти, позбавлені батьківського піклування;
– діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах;
– діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
– діти з числа осіб, визначених у статтях 10 та 10¹ Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
– діти з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів;
– діти, батьки яких є особами з інвалідністю внаслідок війни;
– учні (вихованці) Комунального закладу «Спеціальна школа «Гармонія» Кам’янської міської ради.

Одноразовим харчуванням в межах виділених планових призначень забезпечуватимуться учні таких категорій:

– діти учасників бойових дій;
– діти з багатодітних сімей, де виховується троє та більше дітей;
– діти з інвалідністю;
– учні 1–4 класів.

Виконавчий комітет погодив розмір щомісячної батьківської плати за навчання в мистецьких школах Кам’янського у новому навчальному році та затвердив пільги щодо плати за навчання.

Рішенням виконавчого комітету продовжено мораторій на приймання та розгляд заяв розповсюджувачів зовнішньої реклами на надання дозволів на розміщення зовнішньої реклами на території Кам’янського для окремо розташованих рекламних засобів по 1 вересня 2025 року.

На засіданні було розглянуто низку житлових питань. Зокрема прийнято рішення про надання учасникам бойових дій та внутрішньо переміщеним особам житла з фондів комунального майна й соціального призначення.

Значна кількість питань були підготовлені службою у справах дітей, які стосувалися надання дітям статусу постраждалих внаслідок воєнних дій, надання статусу дитини-сироти та статусу дитини, позбавленої батьківського піклування,  встановлення опіки над малолітньою дитиною тощо.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *