На Дніпропетровщині працювала команда Національної служби здоров’я України

В області працювала команда НСЗУ на чолі з її очільницею Наталією Гусак. Вона презентувала перші результати моніторингу лікарень Дніпропетровщини. Поспілкувалася з представниками ОВА, власниками та керівниками закладів охорони здоров’я. Розмова була відвертою, бо йшлося про надання медичної допомоги пацієнтам. 

«Працюємо у тісній взаємодії з нашими лікарнями, бо від початку повномасштабної війни регіон став хабом, де рятують життя поранених – цивільних і військових. Разом з тим якісною меддопомогою мають бути забезпечені переселенці та всі жителі Дніпропетровщини. Тому відкриті до співпраці з Національною службою здоров’я України, бо вона є замовником цих послуг і ретельно слідкує за тим, як їх надають», – зазначив в.о. першого заступника начальника ОВА Андрій Кульбач.

Щоб перевірити, чи в повній мірі надаються в регіоні медичні послуги населенню, НСЗУ проводить моніторинги: автоматичний і фактичний. Автоматичний відбувається без виїзду на місце – через електронну систему охорони здоров’я.

«Так ми бачимо та реагуємо на порушення з боку медзакладів. Чи то факти не закупівлі препаратів, відмови у проведенні безоплатних обстежень. Якщо, до прикладу, там відсутнє або не працює прописане за певним пакетом обладнання, то це – порушення умов договору з НСЗУ. А отже, пацієнти недоотримують всього обсягу гарантованої державою медичної допомоги», – пояснила голова Національної служби здоров’я України Наталія Гусак.

Від початку 2024-го моніторинг проводять у восьми лікарнях регіону. Перевіряють, як  виконують вимоги за трьома пакетами Програми медичних гарантій: лікування пацієнтів з інсультами та інфарктами, а також – послуги для породіль.

З першими результатами моніторингу ознайомили керівників громад та медзакладів області. Проговорили всі деталі, аби виправити помилки та уникнути їх у подальшому.

Цьогоріч НСЗУ вже сплатила медичним закладам Дніпропетровщини за надані послуги понад 9,5 млрд. бюджетних коштів.

Олена

Recent Posts

Віґґо Мортенсен виступив режисером і головним героєм вестерну “До кінця світу” (відео)

Вестерн «До кінця світу» зняв актор Віґґо Мортенсен за власним сценарієм, а також зіграв в ньому одну…

34 хв. ago

На варті безпеки дітей: про роботу правоохоронців у навчальних закладах Кам’янського

Протягом тижня поліцейські служби освітньої безпеки повернули до школи трьох учнів, які не відвідували заняття…

1 годину ago

Молодь Каметсталі допомагає здійснювати мрії вихованців «Мрії»

Молодь Метінвесту – це ефективність на виробництві і відповідальність на гуманітарній ниві. Днями активісти молодіжної…

2 години ago

Рецепт дня: Заливна шарлотка “П’ятихвилинка”

Заливна шарлотка готується так просто, що у багатьох кулінарів стає улюбленим рецептом. Потрібно лише збити…

2 години ago

Мер Кам’янського зустрівся з військовим

19 вересня міський голова Андрій Білоусов зустрівся з військовим із Кам’янського Олександром, який служить в…

2 години ago

На Дніпропетровщині загорілась прибудова до будівлі

Ввечері 18 вересня на вулиці Яскрава Індустріального району Дніпра, горіла неексплуатуєма прибудова до будівлі.  Вогонь…

3 години ago