Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний сирник із лимонною цедрою

Ванільний чізкейк – кулінарнародзинка кожної господині. Якщо торти не любите, від цих ніжних ласощів відмовитися в кафешці важко.

Цей сирник виходить таким ніжним та ароматним завдяки лимонній цедрі та пудингу. Останній можете замінити на крохмаль.

Пиріг із такої кількості продуктів краще готувати в роз’ємній формі діаметром 24 см. Рекомендуємо заздалегідь дістати з холодильника яйця, вершкове масло та сир. Вони мають бути холодними, але підатливими. Масло, наприклад, наріжте дрібними кубиками. Так із ним буде легше працювати.

Інгредієнти
Яйце 4 шт., Вершкове масло 70 г, Ванільний цукор 40 г, Цукор 225 г, Сіль 1 щіп., Пшеничне борошно 200 г, Розпушувач 5 г, Сир 600 г, Кукурудзяний крохмаль 10 г, Молоко 250 мл, Лимон 1 шт.

Приготування
1. За допомогою міксера змішайте до однорідності яйце з 75 г цукру та 10 г ванільного цукру. У цю суміш вмішайте 70 г розм’якшеного масла. Борошно змішайте з розпушувачем та щіпкою солі.

2. У кілька етапів лопаткою вмішайте цю суху суміш із яєчно-масляну. Тісто вимішуйте на стільниці, присипаній борошном, доки воно не перестане липнути до рук.

3. Більшу частину розкотіть у круглий пласт за розміром форми. Помістіть його у форму, з вистеленим дном пергаментом.

4. Із меншої частини тіста сформуйте ковбаску. Її викладіть на краю форми. Сформуйте плавний бортик. Виделкою зробіть проколи. Тепер приступайте до приготування начинки.

5. 3 яйця змішайте міксером із 150 г цукру та залишками ваніліну. У світлу яєчну масу поступово пересипте сир. У процесі подрібнюйте все занурювальним блендером. Далі додайте в начинку цедру одного лимона.
6. Поступово вмішайте в сирну масу молоко та крохмаль. Вимісіть масу до однорідності. Потім перелийте начинку на корж. Готуйте випічку в розігрітій до 170 градусів духовці 45 хвилин.

7. Щоб надати пирогу апетитну скоринку, підвищіть температуру випікання до 180 градусів і готуйте ще 15 хвилин. Далі залиште випічку у відкритій духовці ще на півгодини.

Ось молочний сирник і готовий. Зачекайте, доки він охолоне, і присипте цукровою пудрою. Можете також прикрасити десерт цукатами з цитрусів та ароматною зеленню. Наприклад, розмарином чи м’ятою. Пригощайте цим домашнім шедевром сім’ю, а їхніми враженнями поділіться у коментарях!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському перевірили Пункти Незламності (відео)

6 жовтня міський голова Андрій Білоусов разом із відповідальними особами та профільними фахівцями здійснив перевірку…

2 години ago

Тенісистка із Кам’янського стала призеркою турніру Ukrainian Open J60

У місті Вишково на кортах тенісного клубу «Roger Club» з 29 вересня по 5 жовтня…

3 години ago

На Дніпропетровщині побили жінку

Поліція Кривого Рогу розслідує факт спричинення тілесних ушкоджень жінці. 5 жовтня під час моніторингу соціальних мереж…

4 години ago

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: коронавірус іде на спад

Про епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук. "COVID-19 в області поступово…

4 години ago

У Кам’янському визначилися переможці шахового кваліфікаційного турніру ДЮСШ №3З

З 3 по 5 жовтня на базі ДЮСШ №1 відбувся шаховий кваліфікаційний турнір ДЮСШ №3.…

4 години ago

Скульптури кам’янських митців презентували у Львові

Скульптурна композиція "Душа Кам'яної Могили" – голос із окупації пролунав у Львові! Виставка «Спочатку було…

5 години ago