Categories: Культура

До репертуару театру ім. Лесі Українки повертається улюблена вистава кам’янчан

Академічний музично-драматичний театр ім. Лесі Українки Кам’янського у новому сезоні приготував для своїх глядачів чимало приємних сюрпризів. Одним з них стане повернення після значної перерви у репертуар улюбленої вистави всіх театралів міста – містичної історії “Готель двох світів” за п’єсою Еріка-Емманюеля Шмітта у постановці Влади Білозеренко. Наразі на Основній сцені театру тривають репетиції цієї легендарної вистави, на одній з яких зміг побувати наш журналіст.

Прем’єра вистави “Готель двох світів”відбулася у Кам’янському 27 квітня 2012 року і вона одразу стала одним з хітів у репертуарі театру Кам’янського. Як зазначає головний режисер Театру ім. Лесі Українки, заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков, успіх цієї вистави у глядачів обумовлений тим, що в ній є кохання, життя і смерть – три головні теми, яки завжди хвилювали і хвилюватимуть людей, повідомляє ktoday.com.ua/.

За сюжетом вистави п’яний як чіп Жюльєн Порталь врізається в дерево на своїй розкішній автівці… і опиняється у незвичному готелі. Кожен з постояльців цього таємничого місця: президент Дельбек, філософ Маг Раджапур, простачка Марі та прекрасна Лора має свою особливу історію, які привели їх сюди. Наскільки довго вони усі затримаються у цих апартаментах і що їх чекає надалі знає тільки доктор С.

З певних об’єктивних причин, на деякий час ця вистава зникла з репертуару Театру ім. Лесі Українки. Проте, враховуючи побажання своїх глядачів, у театрі вирішили відновити її в ювілейному 45-му театральному сезоні.Треба зазначити, що й актори, які раніше грали у цій виставі: заслужений артист України Анатолій Вертій, заслужена артистка України Марина Юрченко, заслужений артист України Олег Волощенко, артисти театру Олександр Тарханов та Юлія Жиліна, з радістю повернулися до роботи над нею.

Також у виставі “Готель двох світів” задіяно і чимало нових акторів з театру Кам’янського. Зокрема роль Жюльєна Порталя, паралельно з Олегом Волощенко репетирує Руслан Куксенко, якого глядачі добре знають по ролях у виставах “Англійська рулетка” та “Украдене щастя”. Євгенія Футинець (“Примадонни”, “Пастка”) та Анна Макєєва (“Наталка Полтавка”, “Ромео і Джульєтта”) затверджені на роль Лори. Дмитро Алексеєнко (“Я його дружина”) вчить роль Президента, а Едуард Тесленко разом з Олександром Тархановим репетирують роль Мага Раджапура. На сцені по черзі працюють одразу два склади і сказати, хто саме з акторів буде грати у першій постановці відновленої вистави в адміністрації театру поки ще не готові.

Вистава в цілому залишиться такою, якою її пам’ятають глядачі, особливих змін у ній не буде. Але у кожного актор є своя унікальна психофізика. Тож нові актори безумовно будуть шукати як саме вони зможуть реалізувати свій творчий потенціал у своїй ролі і додати щось нове у виставу: свій настрій, свій світогляд, свої емоції. Тому, вистава залишаючись сюжетно і за формою без змін, все одно буде іншою. І маю надію, що глядачам, які зможуть її невдовзі побачити, вона сподобається,- зазначає Марина Юрченко.

Спостерігати з пустого залу за тим, як відбувається репетиція цієї вистави неймовірно цікаво. Перше, що впадає в око це те як старанно актори під керівництвом Сергія Анатолійовича Чулкова відточують кожен рух, кожен погляд, кожну репліку, буквально до сантиметрів вивіряючи свої переміщення серед декорацій. Незважаючи на те, що це тільки репетиція і в залі немає глядачів, проте на сцені вирують справжні пристрасті, емоції героїв щирі і йдуть від самого серця, а психологічні портрети персонажів зчитуються досить чітко, як і логіка їх вчинків.

Побачивши, як проходять репетиції вистави, можна досить впевненню сказати, що це буде унікальна за емоційною напругою постановка, в якій глядач буде не просто співчувати героям, а в певний момент сам відчує особливу енергетику, яку вони будуть випромінювати.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині спіймали серійних крадіїв

В Нікополі правоохоронці викрили двох серійних крадіїв. Протягом квітня чоловіки винесли з приміщення зруйнованого спортивно-оздоровчого…

56 хв. ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок доповів мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території…

1 годину ago

Ворог продовжує атакувати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері ворог продовжував гатити по Нікопольщині. Бив артилерією…

1 годину ago

На Дніпропетровщині жінка посіяла конопель на понад 4 млн гривень

Поліція Нікопольщини скерувала до суду справу відносно місцевої жительки. Коноплю підозрювана вирощувала у п’яти теплицях,…

2 години ago

Гороскоп на 20 вересня 2024 року

Овен Увійти до робочого ритму з самого ранку буде нелегко. Почніть із легкої роботи, приємних…

2 години ago

На Дніпропетровщині чоловік продавав боєприпаси посеред вулиці

За збут боєприпасів криворізькі поліцейські затримали 43-річного чоловіка. Гранати, корпуси від них, запали та патрони…

2 години ago