Рецепт дня: Кабачкові котлети із сиром

Овочеві котлети з кабачків виходять соковитими, неймовірно смачними і не поступаються м’ясним. Втім, якщо ви не можете відмовитися від м’яса, то приготуйте котлети з фаршем або сиром, а під час посту – веганські котлети з кабачків. Небагато улюбленого соусу – і котлет уже немає на столі.

Інгредієнти:

кабачки – 900 г; сир – 100 г; яйця – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; часник – 2-3 зубчики; панірувальні сухарі – 100 г; зелень – кілька гілочок; сіль – за смаком; чорний мелений перець – за смаком; олія.

Приготування:
1. Натріть кабачки на великій тертці, посоліть, перекладіть у сито – нехай стіче сік. Молоді кабачки можна не чистити, старі потрібно почистити та прибрати насіння.

2. Натріть сир на дрібній тертці, порубайте зелень, подрібніть цибулю, часник пропустіть через прес.

3. Змішайте кабачки, цибулю, сир, зелень, яйця, часник, панірувальні сухарі, посоліть і поперчіть.

4. Сформуйте котлети, обсмажте на розігрітій сковороді з олією до рум’яної скоринки з одного боку, переверніть, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин. За бажанням котлети можна запекти в розігрітій до 180 ° C духовці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *