У Кам’янському лівобережний канал перетворюється на болото

Нині, у воєнний період, коли люди не можуть дозволити собі виїхати у відпустку чи з фінансових причин, чи з причин безпеки, кожна зелена зона у місті використовується для відпочинку. Подібна ситуація склалася і в Кам’янському. Містяни охоче вибираються у парки, у лісопосадки, до водойм.

Найулюбленішим місцем відпочинку мешканців лівобережжя є дренажний канал. Тут можна і покупатися, і посмажити шашлики, відчути прохолоду у спекотний день і просто побути у тиші на самоті.

Цей дренажний канал проклали понад 50 років тому і з того часу його жодного разу не чистили. Такі роботи були заплановані на 2022 рік, проте із початком війни їх довелося скасувати. А цього року у деяких місцях канал забруднився особливо сильно: заріс ряскою та водоростями, а деякі недолугі городяни ще й накидали туди сміття.

І може б ніхто цього й не помітив, проте найбільш брудною частиною виявилася ділянка під та навколо мосту. Тут річище наймілкіше, може тому і заростає найшвидше. У минулі роки такого інтенсивного заростання не було. Можливо цьому сприяла неймовірна спека, що стояла цього літа. А можливо канал у цьому місці стрімко мілішає, вода прогрівається, і рослинність розростається сильніше. Проте це не привід перетворювати канал на сміттєзвалище і кидати з мосту у воду всілякий непотріб.

Хто ж повинен зайнятися впорядкуванням цієї території. Звісно комунальники, які щодня прибирають міські вулиці, у воду не полізуть. Чи поінформовані екологічні служби міста щодо цієї проблеми? Мабуть, доведеться чекати чергової толоки, на яку щорічно за власною ініціативою збираються кам’янчани та впорядковують територію навколо каналу.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручили стипендії (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської…

2 години ago

Кам’янчанок запрошують для участі в освітній програмі “Зростай 2.0”

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради інформує, що в рамках проєкту Good…

5 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність…

5 години ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин-кан карате

7 та 8 вересня в Румунії пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин-кан карате OPEN KYOKUSHIN-KAN EUROPEAN…

6 години ago

Кам’янське долучиться до Всесвітнього дня прибирання

20 вересня Кам’янське, як і вся Україна, традиційно долучиться до всесвітнього дня прибирання. Основна мета – формування…

6 години ago

У День міста в Кам’янському народився один малюк

Породіллю привітав міський голова Андрій Білоусов. "Щороку вітаємо матусь, які народили немовлят у День міста.…

7 години ago