Само собою, для приготування цієї страви вам знадобиться один невеликий гарбуз (близько 700 г). Також у списку інгредієнтів є пармезан. Ви можете додати будь-який інший твердий ароматний сир.
Інгредієнти
Гарбуз 1 шт., Булгур 200 г, Вода 0,5 л, Сіль за смаком, Оливкова олія 30 мл, Пармезан 50 г, Грецькі горіхи 50 г.
Приготування
1. Невеликий гарбуз розріжте на 4 частини. Видаліть насіння. Покладіть шматки гарбуза у форму, вистелену пергаментом, та запікайте при температурі 175 °C 1 годину.
2. Запечений до м’якості гарбуз очистіть від шкірки. М’якоть викладіть в чашу блендера і перебийте до стану пюре.
3. Розігрійте на сковороді оливкову олію. Пересипте туди булгур, додайте сіль, налийте 400 мл води. Накрийте кришкою сковороду. Доведіть булгур до кипіння та готуйте на середньому вогні близько 7 хвилин.
4. Додайте до булгуру 200 г гарбузового пюре та 100 мл води. Готуйте кашу ще 7 хвилин. Наприкінці посипте її тертим пармезаном і перемішайте. Дайте каші настоятися 5 хвилин.
Страва готова! Подавайте кашу до столу теплою, прикрасивши гарбузовим або будь-яким іншим насінням. Впевнені, вам сподобається додавати до неї волоські горіхи, попередньо підсушені на сковороді. Тоді текстура страви виходить контрастнішою. Пробуйте!
Вперше за чотири роки один з найулюбленіших проєктів мільйонів українців "Танці з зірками" повертається на…
Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…
Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…
У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…
Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…
Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…