Само собою, для приготування цієї страви вам знадобиться один невеликий гарбуз (близько 700 г). Також у списку інгредієнтів є пармезан. Ви можете додати будь-який інший твердий ароматний сир.
Інгредієнти
Гарбуз 1 шт., Булгур 200 г, Вода 0,5 л, Сіль за смаком, Оливкова олія 30 мл, Пармезан 50 г, Грецькі горіхи 50 г.
Приготування
1. Невеликий гарбуз розріжте на 4 частини. Видаліть насіння. Покладіть шматки гарбуза у форму, вистелену пергаментом, та запікайте при температурі 175 °C 1 годину.
2. Запечений до м’якості гарбуз очистіть від шкірки. М’якоть викладіть в чашу блендера і перебийте до стану пюре.
3. Розігрійте на сковороді оливкову олію. Пересипте туди булгур, додайте сіль, налийте 400 мл води. Накрийте кришкою сковороду. Доведіть булгур до кипіння та готуйте на середньому вогні близько 7 хвилин.
4. Додайте до булгуру 200 г гарбузового пюре та 100 мл води. Готуйте кашу ще 7 хвилин. Наприкінці посипте її тертим пармезаном і перемішайте. Дайте каші настоятися 5 хвилин.
Страва готова! Подавайте кашу до столу теплою, прикрасивши гарбузовим або будь-яким іншим насінням. Впевнені, вам сподобається додавати до неї волоські горіхи, попередньо підсушені на сковороді. Тоді текстура страви виходить контрастнішою. Пробуйте!
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні ми відзначаємо першу річницю роботи Центру життєстійкості «Місце…
Мешканці Кам’янського звернули увагу на те, що популярний дитячий ігровий майданчик, розташований у центрі міста на…
18 травня актори Театру ім. Лесі Українки виїжджали на одноденні гастролі до Запоріжжя, де на…
24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…
У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…
Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…