Новий альбом та нова вокалістка: гурт Linkin Park повертається на сцену (відео)

Гурт Linkin Park оголосив нову вокалістку — нею стала Емілі Армстронг, а також анонсував нового ударника і альбом, який вийде 15 листопада.

Чутки про возз’єднання Linkin Park із жінкою-вокалісткою почали ширитися з квітня 2024 року. Тоді Billboard заявив, що букінгова агенція WME отримала пропозицію організувати тур-реюніон Linkin Park, а також мала розглянути варіанти великих фестивалів, на яких гурт може виступити хедлайнером у 2025-му. Пізніше у серпні гурт запустив 100-годинний відлік без жодних пояснень. Утім, цей відлік закінчився в п’ятницю, а довгоочікуваного анонсу так і не сталось.

Linkin Park заявив про нову вокалістку в ніч проти 6 вересня під час заходу в Лос-Анджелесі, який стримили в YouTube. Нею стала фронтвумен гурту Dead Sara Емілі Армстронг, посівши місце колишнього фронтмена Linkin Park Честера Беннінгтона, який покінчив життя самогубством у 2017 році. Новим ударником гурту став сонграйтер і продюсер G Flip, Illenium та One OK Rock Колін Бріттен.

Також гурт випустив на стримінги новий трек The Emptines Machine та анонсував восьмий студійний альбом From Zero, який має вийти 15 листопада. Він стане першим для гурту з моменту загибелі Честера Беннінгтона.

Що відомо про нову вокалістку Емілі Армстронг

Емілі Армстронг народилася 1986 року в Лос-Анджелесі. Вона почала вчитися гри на гітарі в 11 років, а співати стала у 15. Дівчина кинула старшу школу, адже вже тоді знала, що хоче стати рок-зіркою. В інтерв’ю El Paso Times Емілі говорила, що музика була єдиним, що мотивувало її жити.

Донедавна найбільш відомою Емілі Армстронг була як співзасновниця та фронтвумен рок-гурту Dead Sara. У 2002 році Емілі зустріла гітаристку Сюсі Медлі, з якою в неї збігалися музичні смаки. Обидвоє надихались Nirvana, Led Zeppelin, Fleetwood Mac. Як перформерку Емілі надихали Дженіс Джоплін та Іггі Поп.

Емілі й Сюсі почали писали спільні пісні 2003 року, а у 2004-му створили перший студійний сингл Changes. Перший виступ їхнього гурту Epiphany відбувся 2005 року в нічному клубі Лос-Анджелеса, де Емілі виступила басисткою. Назва гурту виявилась невдалою, тож у тому-таки 2005-му вони перейменовуються в Dead Sara. Назва — відсилання до синглу Sara від Fleetwood Mac.

Перший тур Dead Sara відбувся 2007 року, а у 2008-му вони випустили перший мініальбом The Airport Sessions на лейблі Viscount Records. У 2010-му Сара та Сюсі створили власний інді-лейбл Pocket Kid Records. Після цього з’явилися три повноформатні альбоми — два на власному лейблі й третій на Warner Record. Перший однойменний Dead Sara містив їхній перший інді-рок-хіт Weatherman.

Перший альбом приніс гурту відносну впізнаваність — 2012-го Dead Sara з’явились у шоу Джиммі Кіммела, гурт грав як сапорт у Muse, The Offspring, Neon Trees.

Протягом усієї історії колектив мав відносну популярність серед незалежних артистів, періодично співпрацюючи з великими голлівудськими зірками та з’являючись, наприклад, у тоді популярному підлітковому серіалі “Щоденники вампіра”. 2022 року Dead Sara працювали разом із Демі Ловато над двома треками з її альбому Holy Fvck — Bones та Help Me.

Що очікувати від перезапуску Linkin Park

Оновлений склад Linkin Park охоплює постійних учасників гурту: співвокаліста Майка Шиноду, басиста Девіда Фаррела, гітариста та співпродюсера Бреда Делсона і диджея та візуального директора Джо Гана. Разом із новою вокалісткою Емілі Армстронг та ударником Коліном Бріттеном гурт вже оголосив про випуск нової платівки From Zero та невеликий світовий тур, який передбачатиме концерти в Лос-Анджелесі, Нью-Йорку, Гамбурзі, Сеулі, Лондоні та Боготі й пройде протягом вересня-листопада 2024 року.

В інтерв’ю видання Billboard зазначає, що Шинода та Армстронг добре ладнають і знайшли багато спільного, легко жартують та обоє націлені зробити цю інкарнацію Linkin Park успішною. Шинода каже: “Зараз, коли ми готуємось до кількох шоу, справи йдуть краще, ніж я уявляв. Емілі завжди вміла попадати в ноти і зриватися на крик у частинах. Я не знаю, як її сприймуть люди. Але особисто я люблю те, що чую”.

У цьому ж інтерв’ю Емілі Армстронг відзначила вплив на неї альбому Hybrid Theory від Linkin Park, який вийшов, коли вона була в гурті Dead Sara. Він містив пісню One Step Closer, яка вразила музикантку: “Я подумала, що, чорт візьми, це те, що я хочу робити. Як вокалістка я хочу вміти кричати. Цей альбом був для мене усім, я слухала його трильйон разів”.

Шлях Емілі в Linkin Park був нешвидким: спершу гурт і Емілі товаришували, вона приходила до них на студію пограти. Майк Шинода попередив музикантку, що все відбуватиметься дуже повільно, адже гурт не до кінця розумів, чи хоче працювати з Емілі саме як Linkin Park чи це має бути щось нове. Разом вони напрацьовували нові пісні, зрештою вирішивши, що це і буде новими синглами Linkin Park.

Емілі описує:”Тож вони сказали: «Маємо кілька запитань до тебе». У той час ми записувались на студії. «Тож у нас заплановано кілька шоу та великих фестивалів. І ми думаємо, що пройшли вже роки, і ти була б чудовою вокалісткою. Ми думаємо, ти можеш співати старі пісні, і нам подобається усе, що зараз відбувається». І я така: «Крутяяяяк». Я вже тоді обговорювала цю можливість із Dead Sara і вони сказали мені, що якщо мене попросять долучитись [до Linkin Park], то, звісно, варто погоджуватись… Я була наче Меліса Маккарті у «Спеці», яка казала: «Ось чому ви годуєте бродячих котів!» Я просто продовжувала з’являтися в студії, я була бродячим котом. Але момент настав.

Протягом трьох днів після пропозиції я не відчувала землі під ногами. І потім, коли я повернулась в студію, все було іншим — я знала, що моє життя змінилось на краще. Я повернулась у власну країну мрій”.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *