Вихованці школи акварелі презентували мистецькі листівки з краєвидами Кам’янського

До Дня міста вихованці школи акварелі під керівництвом Анастасії Пустовойтенко, яка вже майже чотири роки діє при центральній бібліотеці на проспекті Шевченка, 14, підтримали унікальну ініціативу. Юні художники створили серію акварельних робіт, присвячених Кам’янському. Кожен малюнок не тільки відображає красу та впізнаваність міських пейзажів, а й передає щире почуття любові до рідного міста, його архітектурної спадщини та унікальної атмосфери.

Архітектурна спадщина Кам’янського очима дітей

За словами Анастасії Пустовойтенко, особлива увага під час створення малюнків була приділена архітектурі міста.

“Багато людей не помічають красу нашої архітектури, зосереджуючись на заводах та промислових пейзажах. Але Кам’янське має багато унікальних будівель, які варто побачити і оцінити. Саме це ми намагалися донести через дитяче мистецтво,” — поділилася вона.

Діти зобразили міські пейзажі, які можна бачити на вулицях кожного дня, але часто залишаються непоміченими. У своїх роботах вони відобразили будівлі, сквери та куточки, що надають місту особливого шарму.

Перетворення мистецтва на благодійність

Завдяки підтримці бібліотеки малюнки були перетворені на набір поштових листівок. Комплект із 13 листівок можна придбати в центральній бібліотеці за 130 грн, а одну листівку — за 10 грн. Зібрані кошти будуть передані на підтримку Збройних Сил України.

“Через мистецтво ми звертаємо увагу на красу нашого міста і водночас робимо корисну справу — підтримуємо українських захисників” — зазначила Анасасія Пустовойтенко.

Листівки вже подорожують світом

Деякі з цих листівок уже встигли покинути межі Кам’янського, відправившись у різні куточки України. Таким чином, творчість місцевих дітей розповсюджує інформацію про місто, а також робить свій внесок у підтримку українських захисників.

Справки щодо листівок можна отримати за телефоном: 068 428 80 38.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *