Потреби Дніпропетровщини напередодні зими: результати зустрічі з представниками ВООЗ

Команда ОВА зустрілася із делегацією Всесвітньої організації охорони здоров’я. Долучився й перший заступник очільника МОЗ Сергій Дубров. Обговорили першочергові потреби регіону. Зокрема й ті, що пов’язані з підготовкою до нового опалювального сезону. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Отримуємо від партнерів необхідні ліки, медобладнання та генератори. Між нашими командами налагоджена якісна комунікація. Так ми оперативно вирішуємо нагальні питання, координуємо проєкти», – зазначив перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Андрій Кульбач.

Від додав, що напередодні зими область має потребу у генераторах. Аби забезпечувати безперебійну роботу медзакладів під час відсутності електроенергії. А ще – є необхідність в автономних модульних котельнях.

До кінця року ВООЗ за підтримки урядів Німеччини та Нідерландів якраз планує надати Україні 10 таких установок. Ще 20 партнери збираються поставити протягом першого півріччя 2025-го.

«Це мій шостий візит до вашої країни під час повномасштабного вторгнення. Коли був минулого разу у Дніпрі, сталося відключення світла. Я якраз відвідував одну з лікарень. І був вражений стійкістю медиків. Вони продовжували рятувати життя пацієнта в операційній, яку під’єднали до генератора», – розповів  регіональний директор Європейського Бюро ВООЗ Ганс Клюге.

Говорили присутні і про роботу амбулаторій. Наголосили: первинна ланка має забезпечувати якісними медичними послугами всіх мешканців.

«Хочу висловити щиру подяку всьому представництву ВООЗ в Україні за сталу підтримку української системи охорони здоров’я. Це особливо важливо в такий складний для нашої країни період. Завдяки допомозі від міжнародних партнерів Україна регулярно отримує необхідне, має змогу забезпечувати автономність медичних закладів, а також відновлювати пошкоджені лікарні», – сказав перший заступник міністра охорони здоров’я України Сергій Дубров.

Під час зустрічі торкнулися й теми здорової їжі в закладах освіти. Дніпропетровщина серед регіонів, де за ініціативи першої леді Олени Зеленської впроваджується реформа шкільного харчування.

Співпрацю з партнерами координує Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії з іноземними представниками, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Олена

Recent Posts

Кам’янське долучилося до всесвітнього Дня прибирання

До Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» місцеві органи влади, учнівська молодь та громадяни об’єдналися…

10 години ago

У мешканця Дніпропетровщини вилучили зброю

Поліція Синельниківського району вилучила у місцевого жителя збою та набої до неї. Під час обшуку…

13 години ago

На Дніпропетровщині викрили схему незаконного нарахування бойових виплат військовослужбовцям

Посадовець однієї з військових частин Дніпропетровської області залучив до злочинної схеми двох військовослужбовців. Їх включили…

13 години ago

До уваги бізнесменів Кам’янського: в Дії запустили нову послугу

Бізнесу спростили процедуру подачі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці. Замість звернення до центрів…

14 години ago

На базі Центру життєстійкості Кам’янського для молоді проводять заняття з громадської безпеки

На базі Центру життєстійкості «Місце сили. Кам’янське» проводяться заняття з питань громадської безпеки. Одними з…

14 години ago

Воєнна драма “Бліц” у кіно в листопаді (відео)

Історична драма "Бліц" режисера Стіва Макквіна розповідає про пригоди хлопчика, який вирішив знайти свою матір…

15 години ago