Кам’янське долучилось до акції “Листівка на фронт”

Проєкт “Листівка на фронт”, який ініціювало видавництво “Дружко” під керівництвом Марії Дружко та Євгенії Яворської, успішно завершився. Завдяки спільним зусиллям з партнерами було створено низку унікальних листівок, що несуть слова вдячності та підтримки українським захисникам на передовій.

Малюнки від дитячої студії Анастасії Пустовойтенко, супроводжені проникливими текстами авторів з усієї України, вже готові до своєї подорожі на передову.

Ця акція об’єднала людей з різних куточків України — від Львова та Тернополя до Кам’янського. Особливі малюнки для листівок створила Дитяча студія акварелі. На звороті кожної листівки розмістили щирі слова підтримки, вдячності та любові, написані письменниками, поетами й небайдужими українцями.

Серед організацій, які підтримали акцію, — Кам’янська філія Всесвітньої волонтерської спілки, профспілка “Металургів”, “Біофарма плазма”, Музей історії міста та Дніпропетровська обласна бібліотека для дітей. Як зазначила організаторка акції Марія Дружко, ці слова мають на меті підтримати бойовий дух тих, хто щодня ризикує своїм життям заради безпеки України.

“Ми раді, що ці листівки полетять на фронт з рук наших волонтерів. Там хлопці й дівчата, які віддають свої життя і здоров’я заради того, щоб ми могли жити, творити і надихатися”, — поділилася Марія Дружко.

До передачі листівок на передову долучилися волонтери, серед яких отець Феодосій Алісов, Анастасія Теплякова та її команда, яка волонтерить ще з 2014 року, а також письменниця Ірина Іваськів — авторка пісень для військових. Також підтримала проєкт Валентина Розумна, заступниця директора КЗ “Будинок дитячої творчості” КМР і інші небайдужі громадяни.

Окрім друкованих листівок, організатори підготували ще один сюрприз для військових — 33 аудіо-листівки, які будуть презентовані до Дня захисників і захисниць України 1 жовтня. Ця кількість обрана символічно, адже цьогоріч Україна святкує 33-ю річницю незалежності. Аудіо-листівки озвучить один з кураторів мистецької спільноти VivArt — Станіслав Чирченко.

Директор Департаменту освіти Кам’янської міської ради Наталія Рева з освітнами міста також долучилися до цієї благородної ініціативи.

“Тримаючи листівку в руках, відчуваєш її дух. Малюнки і слова дарують віру в перемогу. Впевнена, що ці листівки додадуть трохи радості в суворі будні наших воїнів”, – зазначила вона.

Євгенія Яворська, співзасновниця видавництва “Дружко”,  підкреслила, що кожна листівка є більше ніж просто малюнком чи текстом — це справжній символ єдності українців і їхньої віри в перемогу.

Проєкт “Листівка на фронт” — це приклад того, як слова підтримки можуть зміцнювати бойовий дух наших захисників і дарувати віру в світле майбутнє.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *