Рецепт дня: Пікантна закуска із болгарського перцю

Ця яскрава закуска з перцю за рецептом талановитої Ольги Матвій завжди розлітається першою зі столу.  Закуска з болгарського перцю на зиму відмінно доповнює будь-які страви: м’ясо, рибу або гарнір. Справа в тому, що перець не просто маринується у традиційному маринаді з води, оцту, солі та цукру. Салат заправляється приголомшливою ароматною заливкою – родзинкою цієї страви.

Безумовно, болгарський перець на зиму за цим рецептом виходить гострим. Смаки на такі пікантні страви в усіх різні. Тому перцю чилі можна додати трохи менше. Однак наполегливо рекомендуємо залишити хоча б легку гостринку у цій закусці!

Інгредієнти
Болгарський перець 4 шт., Часник 2 шт., Перець чилі 4 шт., Соняшникова олія 250 мл, Вода 250 мл, Сіль 1 ч. л., Цукор 70 г, Оцет 2 ст. л.

Приготування
1. Промийте перець і очистіть його від насіння та плодоніжки. Наріжте скибочками овоч. Форму для запікання застелите фольгою і змастіть її олією. Викладіть перець та накрийте форму фольгою. Випікати при 200 °С до м’якості. На це піде близько 1 година.

2. Тим часом приготуємо заливку. Зріжте плодоніжки перцю чилі, його крупно наріжте. Подрібніть гострий перець разом з часником у блендері. Додайте до приготовленої маси воду, олію, сіль і цукор. Постійно помішуючи, нагрійте суміш до розчинення цукру, але не доводьте до кипіння.

3. Наприкінці додайте оцет і прокип’ятіть близько 2 хвилин.

3. Розкладіть перець у банки, додаючи гостру заливку. Закрутіть банку кришкою, переверніть і залиште до повного охолодження.
Салат із болгарського перцю на зиму можна відкривати вже за кілька тижнів. Але, якщо ви дасте йому настоятися трохи довше, перець добре просочиться всією смаковою гамою заливки. Подавайте закуску як доповнення до основних страв і гарнірів або просто з хлібом. Приємного апетиту!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *