Поки триває сезон гарбуза, обов’язково приготуйте гарбузові деруни – ароматні, пряні, із солодкуватим присмаком і хрусткою скоринкою. Ці ласощі обов’язково сподобаються рідним. З одного гарбуза можна приготувати близько 30 дерунів, чого вистачить на всю сім’ю. Рецепт дуже простий і доступний навіть кулінарам-початківцям.
Рекомендуємо подавати гарбузові деруни зі сметаною, йогуртом, часниковим соусом.
Інгредієнти:
- гарбуз – 300 г;
- яйце – 1 шт;
- борошно – 3 стол. л.;
- сіль – 0,5 чайн. л.;
- перець чорний мелений – дрібка;
- приправа для картоплі – за смаком;
- соняшникова олія – 4 стол. л.
Приготування:
1. Гарбуз почистіть, видаліть м’якоть і наріжте великими шматочками для зручності. Потім натріть на крупній тертці й відкиньте на друшляк. Відтисніть масу руками і злийте рідину, інакше під час смаження деруни розлізуться.
2. Посоліть масу, вмішайте яйце та борошно. Додайте улюблені спеції. Перемішайте до однорідності. Готове тісто має бути густим, щоб у ньому стояла ложка.
3. На сковороді розігрійте олію. Викладіть оладки ложкою і смажте по 5-7 хвилин із кожного боку. Під час смаження вироби вбирають багато жиру. Щоб прибрати зайву олію, викладіть деруни на серветки.