Заливна шарлотка готується так просто, що у багатьох кулінарів стає улюбленим рецептом. Потрібно лише збити інгредієнти для тіста і залити шматочки фруктів. Десерт отримав назву “П’ятихвилинка”, оскільки саме стільки часу знадобиться на приготування, не враховуючи запікання.
Найпопулярнішою є заливна шарлотка з яблуками, але можна брати і будь-які інші фрукти. Смачним такий пиріг буде з грушами, персиками, ягодами.
Інгредієнти:
- яблука – 3 шт;
- яйця – 3 шт;
- борошно – 250 г;
- цукор – 180 г;
- ванілін – дрібка;
- вершкове масло – 30 г;
- панірувальні сухарі – 3 стіл. л.
Також вам знадобиться форма для випічки діаметром 25 см. Кількість цукру можна зменшити, якщо яблука дуже солодкі.
Приготування:
1. Яйця разом з цукром і ваніліном збийте міксером або вінчиком. Потім порціями всипайте борошно й одразу перемішуйте, щоб не було грудочок.
2. Яблука промийте, почистіть, розріжте навпіл. Видаліть серцевину. Наріжте фрукти кубиками.
3. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями. Якщо форма силіконова, то цього робити не потрібно. Викладіть на дно шматочки яблук. Зверху розкладіть решту шматочків масла.
4. Вилийте тісто у форму і поставте випікатися на 35 хвилин при 180°. Готовність випічки перевіряйте зубочисткою – вона має залишитися сухою.