Рецепт дня: Заливна шарлотка “П’ятихвилинка”

Заливна шарлотка готується так просто, що у багатьох кулінарів стає улюбленим рецептом. Потрібно лише збити інгредієнти для тіста і залити шматочки фруктів. Десерт отримав назву “П’ятихвилинка”, оскільки саме стільки часу знадобиться на приготування, не враховуючи запікання.

Найпопулярнішою є заливна шарлотка з яблуками, але можна брати і будь-які інші фрукти. Смачним такий пиріг буде з грушами, персиками, ягодами.

Інгредієнти:

  • яблука – 3 шт;
  • яйця – 3 шт;
  • борошно – 250 г;
  • цукор – 180 г;
  • ванілін – дрібка;
  • вершкове масло – 30 г;
  • панірувальні сухарі – 3 стіл. л.

Також вам знадобиться форма для випічки діаметром 25 см. Кількість цукру можна зменшити, якщо яблука дуже солодкі.

Приготування:

1. Яйця разом з цукром і ваніліном збийте міксером або вінчиком. Потім порціями всипайте борошно й одразу перемішуйте, щоб не було грудочок.

2. Яблука промийте, почистіть, розріжте навпіл. Видаліть серцевину. Наріжте фрукти кубиками.

3. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте панірувальними сухарями. Якщо форма силіконова, то цього робити не потрібно. Викладіть на дно шматочки яблук. Зверху розкладіть решту шматочків масла.

4. Вилийте тісто у форму і поставте випікатися на 35 хвилин при 180°. Готовність випічки перевіряйте зубочисткою – вона має залишитися сухою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *