Рецепт дня: Гарбузовий суп-пюре з куркою

Гарбузовий суп варять по-різному: з молоком, із вершками або без них, із картоплею або крупою, а то й зовсім на одному гарбузі. Ба більше, не всі люди знають, що можна приготувати гарбузовий суп без блендера.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати найпопулярнішу осінню страву – суп-пюре з гарбуза. А щоб він став ще ситнішим, додамо туди куряче м”ясо. Вийде неймовірна смакота.

Інгредієнти:

  • гарбуз – 350 г (очищеного);
  • куряче філе – 300 г;
  • картопля – 100 г;
  • цибуля – 60 г;
  • морква – 60 г;
  • часник – 1 зубчик (5 г);
  • масло вершкове – 50 г;
  • сир твердий – 25 г;
  • сіль – 1 ч.л (або за смаком);
  • перець чорний мелений – 0,5 ч.л;
  • зелень свіжа – 5 г;
  • лимон – 40 г;
  • хліб білий – 2 скибочки (40 г);
  • сметана (для подачі, за бажанням) – 1 ст.л;
  • вода – 750 мл.

Приготування:

1. Куряче філе вимити та нарізати шматочками. Викласти його в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну і варити 25-30 хвилин.

2. Картоплю, моркву і гарбуз очистити, нарізати кубиками. Цибулю нарізати крупним кубиком.

3. Масло розтопити на сковороді, обсмажити цибулю 3 хвилини. Додати моркву, смажити ще 5 хвилин. Прибрати овочі зі сковороди.

4. Білий хліб нарізати шматочками і злегка обсмажити без олії.

5. Бульйон процідити, а потім повернути назад у каструлю. Додати гарбуз і картоплю, посолити, варити 10 хвилин. Покласти в каструлю моркву і цибулю, варити до м’якості картоплі.

6. Перебити масу блендером, твердий сир натерти на тертці, часник подрібнити і додати все це в суп. Поперчити, вичавити сік лимона (1 ст.л). Помішуючи, варити суп ще 5 хвилин.

Подавати гарбузовий суп із куркою, додавши грінки та посипавши подрібненою зеленню. За бажанням можна додавати сметану.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *