Гарбузовий суп варять по-різному: з молоком, із вершками або без них, із картоплею або крупою, а то й зовсім на одному гарбузі. Ба більше, не всі люди знають, що можна приготувати гарбузовий суп без блендера.
Сьогодні ми розповімо, як приготувати найпопулярнішу осінню страву – суп-пюре з гарбуза. А щоб він став ще ситнішим, додамо туди куряче м”ясо. Вийде неймовірна смакота.
Інгредієнти:
- гарбуз – 350 г (очищеного);
- куряче філе – 300 г;
- картопля – 100 г;
- цибуля – 60 г;
- морква – 60 г;
- часник – 1 зубчик (5 г);
- масло вершкове – 50 г;
- сир твердий – 25 г;
- сіль – 1 ч.л (або за смаком);
- перець чорний мелений – 0,5 ч.л;
- зелень свіжа – 5 г;
- лимон – 40 г;
- хліб білий – 2 скибочки (40 г);
- сметана (для подачі, за бажанням) – 1 ст.л;
- вода – 750 мл.
Приготування:
1. Куряче філе вимити та нарізати шматочками. Викласти його в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зняти піну і варити 25-30 хвилин.
2. Картоплю, моркву і гарбуз очистити, нарізати кубиками. Цибулю нарізати крупним кубиком.
3. Масло розтопити на сковороді, обсмажити цибулю 3 хвилини. Додати моркву, смажити ще 5 хвилин. Прибрати овочі зі сковороди.
4. Білий хліб нарізати шматочками і злегка обсмажити без олії.
5. Бульйон процідити, а потім повернути назад у каструлю. Додати гарбуз і картоплю, посолити, варити 10 хвилин. Покласти в каструлю моркву і цибулю, варити до м’якості картоплі.
6. Перебити масу блендером, твердий сир натерти на тертці, часник подрібнити і додати все це в суп. Поперчити, вичавити сік лимона (1 ст.л). Помішуючи, варити суп ще 5 хвилин.
Подавати гарбузовий суп із куркою, додавши грінки та посипавши подрібненою зеленню. За бажанням можна додавати сметану.