Categories: Події

На Дніпропетровщині сталося 19 нещасних випадків на виробництві зі смертельними наслідками (відео)

З початку року на Дніпропетровщині зареєстрували 67 нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом. З них 19 – зі смертельним наслідком, та 33 випадки – з тяжкими наслідками.

Про це Відкритому розповів головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Олександр Коваленко.

За загальною статистикою, кількість нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом, на Дніпропетровщині дещо зменшилася порівняно з минулим роком. Але зросла кількість групових нещасних випадків: їх уже на 7% більше, ніж у 2023 році.

«Найбільшу кількість нещасних випадків ми фіксуємо на будівництві, у гірничорудній і нерудній промисловості, у сфері залізничного транспорту та соціально-культурній. Найпоширенішою причиною настання нещасних випадків є невиконання вимог інструкцій з охорони праці, недодержання їх під час виконання робіт підвищеної небезпеки. Окрім того, значна кількість нещасних випадків реєструється і внаслідок бойових дій. Один із випадків виробничого травматизму ми мали зовсім нещодавно на одному з металургійних підприємств. Там сталося обрушення плити з висоти 6 метрів. Провівши відповідну експертизу, ми виявили, що 50 років тому під час будівництва цього підприємства будівельники допустили серйозні порушення і не змонтували цю плиту за всіма вимогами безпеки. Після повного розслідування нами були надані рекомендації по загальній заміні усіх плит, а їх там декілька десятків. Це серйозні ризики для життя та здоров’я працівників підприємства”, – розповів Олександр Коваленко.

Під час воєнного стану в Україні відбулися зміни у законодавстві щодо розслідування нещасних випадків.

 

Margaret

Recent Posts

Школи Камʼянського серед найкращих на Дніпропетровщині

Інформаційним освітнім ресурсом «Освіта.ua» складений рейтинг загальноосвітніх шкіл Дніпропетровської області, що посіли найвищі місця у рейтингу…

19 хв. ago

Знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують кохання, але ніколи про нього не попросять

Ці астрологічні символи зовні виглядають холодними та дещо відстороненими, хоча насправді мають ніжну душу та…

48 хв. ago

Сьогодні у Кам’янському відкриття театрального сезону

Вже сьогодні, 20 вересня, о 18:00 виставою "РОМЕО і ДЖУЛЬЄТТА" на Основній сцені Театру ім.…

1 годину ago

У Лівобережному парку Кам’янського відбудеться благодійний концерт військового оркестру

22 вересня в Лівобережному парку відбудеться святкування Міжнародного дня миру. Ця подія об’єднає мешканців для…

2 години ago

У Дніпрі зникла безвісти 52-річна жінка

Розшукують 52-річну Вікторію Устінську. Жінка може перебувати в будь-якому місті України. Проте востаннє її помітили…

2 години ago

Сьогодні у Кам’янському тимчасово не ходитиме трамвай №3

Про це повідомили у КП "Транспорт". "20.09.2024р.  у зв’язку з плановими ремонтними роботами служби електрогосподарства…

2 години ago