Теплий салат із баклажанами втілює всі смаки осені. У цьому рецепті зібрані овочі, які дозрівають у вересні. Вони ідеально доповнюють один одного та містять багато вітамінів. Спробуйте приготувати салат із баклажанами та помідорами – він точно стане вашим улюбленим.
Інгредієнти:
- баклажани – 2 середніх або 3 маленьких;
- болгарські перці – 2 шт;
- помідори – 200 г;
- червона цибуля – 1 шт;
- сир фета – 120 г;
- соняшникова олія – 4 стол. л. (2 ложки для смаження і 2 для заправки);
- часник – 2 зубч;
- лимонний сік – 1 стол. л.;
- приправа хмелі-сунелі за смаком;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Усі овочі промийте та обсушіть на друшляку. Баклажани наріжте кубиком, солодкий перець – соломкою, часник пропустіть через прес. Цибулю розріжте навпіл і окремо наріжте половинки півкільцями.
2. Змішайте баклажан, перці, часник і половину цибулини. Запечіть овочі в духовці (25 хвилин за 180°) або посмажте 10 хвилин на розігрітій сковорідці з олією. Також можна приготувати їх на грилі. Готовність перевіряйте за цибулею – вона має перестати хрустіти.
3. Викладіть готові овочі в салатник. Додайте нарізані кубиком помідори та фету, а також свіжу цибулю. Подрібніть ножем базилік (або іншу зелень) і посипте салат із баклажанами та перцем.
4. Для заправки змішайте олію, лимонний сік, сіль і перець за смаком. За бажанням можна також додати соєвий соус.
Готовий салат із баклажанами та фетою рекомендується подавати в теплому вигляді, хоча й після охолодження він залишається смачним.