Categories: Політика

Першою Дніпропетровщина провела форум «Українська ідентичність»

До Дніпропетровщини з’їхалися представники міністерств і громад різних областей. Вони зібралися на Всеукраїнський форум «Українська ідентичність». Такий у державі проходить вперше. Порушили на ньому низку надважливих питань. 

«Для нас почесно приймати такий форум. Організували його спільно з Міністерством молоді та спорту і Всеукраїнською асоціацією об’єднаних територіальних громад. Запросили до діалогу не тільки фахівців місцевого самоврядування, а й науковців, громадськість, молодь. Загалом зібралося понад 200 учасників. Спільно шукали шляхи утвердження нашої ідентичності», – сказала заступник начальника ОВА Ірина Грицай.

Спікери заходу наголосили – піднята тема не про традиції та символи. А про об’єднання українців. Тих, які залишаються вдома, та перебувають за кордоном. Воїнів і цивільних.

«Основна мета політики утвердження ідентичності – це сформувати потужне громадянське суспільство. Для цього маємо забезпечити ефективну взаємодію на всіх рівнях. Досягти цих стратегічних цілей в умовах зовнішніх і внутрішніх безпекових загроз допоможуть саме органи місцевого самоврядування», – зауважив міністр молоді та спорту України Матвій Бідний, долучившись до Форуму онлайн.

Для цього громадам треба визначити фахівців, які будуть займатися напрямком на місцях. З їхнім навчанням готова допомагати держава.

«Без ідентичності повернути людей в Україну буде дуже складно. Як і створити націю, що зможе себе відбудувати після війни. До повномасштабної ми чимало говорили про те, що нас роз’єднує. Цей Форум про пошук спільного для всіх українців. Це тема, яка має стати №1 для держави», – додав голова Всеукраїнської Асоціації об’єднаних тергромад Олександр Корінний.

Під час заходу презентували Стратегію утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року. В ході дискусійних панелей шукали шляхи вирішення існуючих проблем у цьому напрямку. А також напрацьовували нові ідеї та можливості.

Олена

Recent Posts

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 25 вересня по 02 жовтня 2024 року.…

30 хв. ago

У Кам’янському ДТП на небезпечному перехресті (відео)

Аварія сталася у Кам'янському сьогодні, 24 вересня, на перехресті проспектів Аношкіна та  Свободи. Вона потрапила…

33 хв. ago

У Дніпрі на ринку піймали крадія і досить оригінально покарали

Сталося це на Образцовому ринку.   Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Telegram-канал “Дніпро Оперативний”. Свідки…

1 годину ago

Актори з фільму “Матриця” тоді і зараз: як за 25 років змінилися Нео, Триніті та інші герої

Навесні 1999 року світ побачив доволі революційний фантастичний бойовик "Матриця", який був знятий тоді ще режисерами…

2 години ago

Кам’янчанан став чемпіоном міжнародного турніру

Вихованець Кам’янської федерації кіокушин-кан карате став чемпіоном міжнародного турніру "Скандинавська битва". 21 вересня 2024 року…

2 години ago

На війні загинув захисник із Кам’янського

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "15 вересня в бою поблизу населеного пункту Борки…

3 години ago