Рецепт дня: Ліниві пиріжки з ковбасою

Якщо немає часу або сил готувати складну вечерю – вас виручать ліниві пиріжки з ковбасою. Це найпростіша страва, яку можна уявити. Просто змішайте всі інгредієнти для тіста і посмажте на сковорідці, немов оладки. Ліниві пиріжки з ковбасою на кефірі завжди виходять пишними і не опадають, а нагодувати ними можна всю сім’ю.

Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 8 стол. л.;
  • ковбаса варена – 200 г;
  • сир – 150 г;
  • цукор – 2 чайн. л.;
  • сіль – щіпка;
  • сухі дріжджі – 1 чайн. л.;
  • вершкове масло – 40 г;
  • олія для смаження – 2 стол. л.

Дріжджі можна замінити содою, а вершкове масло – олією.

Приготування:

1. Яйце, кефір і вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника. Для пишності бажано, щоб усі інгредієнти були однієї температури.

2. Вершкове масло розтопіть у мікрохвильовці, змішайте з кефіром. Всипте цукор, сіль, дріжджі та 2 ложки борошна. Перемішайте до однорідності та залиште опару настоятися на 5-10 хвилин. Якщо готуєте страву на соді, то відразу переходьте до наступної дії.

3. Поки настоюється опара, натріть сир на тертці та наріжте ковбасу кубиком.

4. У миску з кефіром вмішайте начинку та решту борошна. За бажанням додайте зелену цибулю або іншу зелень. Замісіть густе липке тісто.

5. На сковороді розігрійте соняшникову олію. Викладайте тісто ложкою і готуйте ліниві пиріжки на кефірі з ковбасою приблизно по 5 хвилин з кожного боку. Під час приготування зробіть вогонь помірним і накрийте сковороду кришкою, щоб вироби не були сирими всередині.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *