Рецепт дня: Закусочний торт з оселедцем

Практично кожне домашнє гуляння схоже на інше: на столі однакові салати, гарніри та гаряче. Рідко коли господиня готує щось цікаве, менш консервативне, ніж шуба, олів’є або мімоза. Але якщо ви любите дивувати гостей, приготуйте закусочний торт. Гості одразу забудуть про інші страви на столі!

Ви зберете всі компліменти, якщо подасте цей несолодкий торт на домашнє бенкет. Барвиста, ошатна та незвичайна закуска одразу ж стане предметом обговорення! Але й смак відповідає зовнішньому вигляду: такий самий яскравий та незабутній. Крім того, страва виходить досить ситною: тут вам і запечений хліб, і улюблені овочі, і оселедці.

Щоб смак торта з оселедцем вийшов збалансованим, вибирайте якісну слабосолену рибку. Зауважте, що у рецепті зовсім немає майонезу. Натомість головним інгредієнтом заправки виступає сметана. Це робить закусочний торт з оселедцем не тільки ніжнішим, але й кориснішим.

Інгредієнти
Чорний хліб 200 г, Оливкова олія 0,5 ч. л., Філе оселедця 200 г, Морква 2 шт., Червона цибуля 1 шт. л., Кріп 50 г, Зелена цибуля 70 г, Сметана 300 г, Желатин 20 г, Вода 50 мл, Гірчиця 1 ст. л., Лимонний сік 2 ст. л., Сіль 0,3 ч. л., Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Насамперед залийте желатин холодною водою і залиште його набухати.

2. Наріжте хліб дрібними кубиками або подрібніть у блендері до стану крихти. Викладіть хліб у форму першим шаром, збризкайте його оливковою олією. За допомогою склянки ущільніть хлібний шар. Відправте форму в розігріту до 180 ° С духовку на 15 хвилин.

3. Заздалегідь відварену і очищену моркву наріжте кубиком. Дрібно наріжте цибулю, кріп, оселедець та зелену цибулю. Змішайте підготовлені інгредієнти.

4. Щоб приготувати заливку, змішайте сметану з гірчицею, лимонним соком, сіллю та перцем. Перемішайте до однорідності, а потім додайте розтоплений набряклий желатин. Добре перемішайте інгредієнти.

5. Приготовленим соусом залийте овочі, оселедець і зелень, добре перемішайте.

6. Викладіть овочі у сметанній заливці зверху хлібного шару. Заберіть закуску в холодильник на 4-5 годин або на ніч.

Нехай вас не лякає поєднання оселедця та сметани у цьому яскравому салаті. Кисломолочний продукт нейтралізує сіль, роблячи смак рибки ніжнішою. У деяких країнах і зовсім слабосолений оселедець завжди подають зі сметаною! Обов’язково спробуйте приготувати цю дивовижну закуску. Приємного апетиту!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *