Любителі солоних пирогів обов’язково оцінять цей рецепт. Важко придумати простішу вечерю для великої родини. Заливний пиріг із куркою готується так просто, що навіть у новачків у кулінарії вийде з першого разу. А якщо м’ясо відварити заздалегідь, то на приготування піде буквально 10 хвилин, не враховуючи час випікання.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 300 г:
- сметана або густий кефір – 350 мл;
- яйця – 2 шт;
- соняшникова олія – 2 стол. л.;
- цукор – 2 стол. л.;
- сіль – щіпка;
- розпушувач – 2 чайн. л.
Інгредієнти для начинки:
- курка – 300 г;
- сир – 100 г;
- сметана – 2 стол. л.;
- зелень за смаком;
- часниковий порошок – 1 чайн. л.;
- сіль, перець за смаком.
За бажанням у начинку можна додати гриби, цибулю, томати чи будь-які інші овочі. Перед додаванням у пиріг їх потрібно обсмажити.
Приготування:
1. Курку відваріть і остудіть. Духовку заздалегідь поставте розігріватися до 180º.
2. Для тіста збийте яйця зі сметаною (кефіром), цукром, дрібкою солі та олією. Поступово всипте борошно з розпушувачем і перемішуйте вінчиком, щоб не було грудочок.
3. Для начинки курку наріжте невеликим кубиком, а сир натріть на крупній тертці. Додайте дрібно рубану зелень. Посоліть і поперчіть за смаком, всипте сухий часник або будь-які інші улюблені овочі. Також додайте в начинку дві ложки сметани, щоб вона була соковитою. Якщо готуєте заливний пиріг із куркою та цибулею, то цибулю наріжте півкільцями й обсмажте до золотистого кольору, а потім додайте до начинки.
4. Форму для запікання змастіть зсередини олією. Вилийте на дно половину тіста. Потім викладіть начинку і зверху полийте рештою тіста. Запікайте страву 40-50 хвилин за 180°. Готовий заливний пиріг із куркою на сметані подавайте в гарячому вигляді.