Рецепт дня: Пишний маківник

Неймовірно смачний і пишний торт маківник популярний у Польщі, Литві, Україні та інших слов’янських країнах. Цей десерт люблять за простоту приготування – не потрібно розкачувати коржі або готувати багатокомпонентний крем. Просто змішайте всі інгредієнти для тіста і поставте в духовку. Після дегустації більшість людей погодиться – це найсмачніша випічка з маком.

Інгредієнти:

  • мак – 150 г;
  • цукор – 150 г;
  • ванільний цукор – 15 г;
  • яйця – 2 шт;
  • молоко – 250 мл;
  • борошно – 300 г;
  • лимон – 0,5 шт;
  • сіль – щіпка;
  • сода – 0,5 чайн. л.;
  • вершкове масло для змащування форми – 30 г;
  • манка для змащування форми.

За бажанням у пиріг можна додати горіхи, сухофрукти, яблука, банани.

Приготування:

1. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°. У великій мисці змішайте цукор, ванільний цукор, сіль, мак.

2. З лимона зніміть цедру і натріть на дрібній тертці, додайте до решти інгредієнтів. Борошно просійте разом із содою, змішайте з іншими сухими інгредієнтами.

3. Окремо збийте яйця з теплим молоком. Додайте лимонний сік за смаком. Поступово вливайте суміш до сухої основи та замісіть тісто.

4. Форму для випічки (діаметр 20 см) змастіть вершковим маслом і посипте манкою, щоб лимон не пригорів. Влийте тісто і випікайте маківник 45 хвилин за 180°. Готовність перевіряйте зубочисткою.

За бажанням посипте готовий пиріг цукровою пудрою або полийте розтопленим шоколадом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *