Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яловичина в соусі цахтон

Кавказький соус Цахтон – суміш кисломолочного продукту з додаванням великої кількості свіжої зелені, а також часнику. Найчастіше під час його приготування кухарі ще використовують волоські горіхи, які подрібнюють до стану крихти, та дрібно нарізаний перець чилі. Розповідаємо, як подається яловичина у соусі цахтон.

Така пряна суміш – чудове доповнення до м’яса. Найчастіше соусом цахтон заправляють відварену яловичину, нарізану смужками або кубиками. Просто перемішує ці інгредієнти, а потім відправляєте їх в холодильник. Шикарна холодна закуска готова!

М’ясо, приготоване таким способом, має не тільки бездоганний смак, але й безліч корисних властивостей. Яловичина – чудове джерело білка, заліза та інших важливих поживних речовин, необхідних для здорового харчування. Прянощі та зелень, що використовуються в соусі, відомі своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями.

Інгредієнти
Яловичина 500 г, Сметана 250 г, Кінза 25 г, Петрушка 10 г, Кріп 10 г, Часник 2 зуб., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо яловичину. Поміщаємо її в каструлю (цілим шматком). Заливаємо м’ясо водою. Відправляємо каструлю на вогонь.

2. Після закипання варимо яловичину протягом 1,5 годин, регулярно знімаємо піну. Потім всипаємо сіль і додаємо лавровий лист. Варимо м’ясо ще протягом 40 хвилин (до його м’якості).

3. Готуємо соус цахтон. Добре промиваємо зелень. Обсушуємо її. Дуже дрібно нарізаємо кінзу, петрушку та кріп. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.

4. У глибоку ємність викладаємо сметану будь-якої жирності. Додаємо до неї подрібнену зелень та часник.

5. Всипаємо до сполучених продуктів для соусу сіль та чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

6. Повністю остиглу яловичину нарізаємо на акуратні брусочки (соломкою). Викладаємо її в глибоку миску. Додаємо до м’яса соус цахтон і добре перемішуємо. Відправляємо блюдо на 1 годину в холодильник. Готово!

Нехай м’ясо постоїть у холоді не менше 60 хвилин. За цей час відварена яловичина просочиться смаком та ароматом незрівнянного соусу цахтон. Після цього таку чудову страву можна буде презентувати гостям.

Олена

Recent Posts

Допомога з Кам’янського на фронт (відео)

Про чергову допомогу розповів міський голова Андрій Білоусов. "У рамках програми «Допомога фронту» разом із…

10 хв. ago

Кам’янське – в трійці міст, де прийняли найбільше переселенців

На сьогодні кількість внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області продовжує зростати. Про це повідомляє голова…

28 хв. ago

Кам’янське втратило захисника

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "24 вересня в лікарні від отриманих поблизу населеного пункту Піщане…

60 хв. ago

На Дніпропетровщині виявили злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон

На Дніпропетровщині учасників злочинної групи судитимуть за організацію незаконної схеми виїзду за кордон військовозобов’язаних. Фігуранти…

1 годину ago

Освітяни Кам’янського отримали відзнаку від військових

Наказом командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша нагороджено почесною відзнакою УДА «Крила добровольців» директорку департаменту…

2 години ago

Кам’янська “Бджола” передала EcoFlow для ЗСУ

Про чергову допомогу розповіли у ГО "Бджола". "Звернулась родина військового Данила, нашого камʼянчанина. Відреагували одразу.…

2 години ago