Categories: Економіка

Каметсталь: чисто там, де не смітять, а не там, де прибирають, або відходи – в доходи

Разом із 90 мільйонами учасників у 211 країнах світу співробітники Каметсталі приєдналися до World Cleanup Day – Всесвітнього дня прибирання, і провели захід зі сортування та збирання відходів, які мають ресурсну цінність, у підрозділах комбінату.

Папір, пластикові пляшки і навіть виведені з використання засоби індивідуального захисту, як-от старі каски та захисні окуляри, – всі відходи, які металурги певний час збирали роздільно у цехах, були ретельно розсортовані і централізовано зібрані як вторинна сировина, реалізація якої буде спрямована у дохід підприємства.

Організатори акції – фахівці відділу охорони навколишнього середовища дирекції з охорони праці, промислової безпеки та екології, об’єднали навколо цієї шляхетної командної справи усіх свідомих працівників підприємства, були задіяні автотранспортні засоби, вантажна техніка та спеціальне обладнання для складування. Серед найактивніших учасників – прокатний та конвертерний цехи.

Загалом у цей день було зібрано 2 210 кг макулатури та 650 кг ресурсноцінного пластику. Все це складоване у цеху підготовки виробництва і якнайшвидше буде реалізоване спеціалізованим організаціям для подальшої переробки.

Алла Чепурна , провідний інженер відділу охорони навколишнього середовища:

– Чимало з того, що ми зазвичай викидаємо у смітник, може приносити користь, а не отруювати довкілля, десятиліттями накопичуючись на міських звалищах. Старий папір, ПЕТ-пляшки – все це може і повинно бути перероблено. Активність і щира зацікавленість, яку виявили під час заходу до Всесвітнього дня прибирання співробітники підприємства – і робітники, і керівники, – свідчать про свідомий вибір каметсталівців на користь захисту довкілля, і зокрема європейських стандартів роздільного збору твердих побутових відходів.

Олена

Recent Posts

Кам’янська “Бджола” передала EcoFlow для ЗСУ

Про чергову допомогу розповіли у ГО "Бджола". "Звернулась родина військового Данила, нашого камʼянчанина. Відреагували одразу.…

22 хв. ago

YAKTAK та Святослав Вакарчук презентували спільну пісню “На нічному небі” (відео)

Лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук та Ярослав Карпук, більш відомий під сценічним іменем YAKTAK,…

29 хв. ago

У Кам’янському відбувся чемпіонат з художньої гімнастики

3 жовтня у Камянському на базі ДЮСШ №4 пройшов Чемпіонат міста з художньої гімнастики. У…

58 хв. ago

На Дніпропетровщині сталася смертельна ДТП, двоє загиблих

На трасі Дніпро-Павлоград сталася смертельна аварія, внаслідок якої загинув водій та дитина.  Про це повідомляє…

1 годину ago

Рецепт дня: Яловичина в соусі цахтон

Кавказький соус Цахтон - суміш кисломолочного продукту з додаванням великої кількості свіжої зелені, а також…

2 години ago

У Дніпрі та області курсуватиме модернізований електропотяг

“Укрзалізниця” модернізувала електропоїзд ЕПЛ2Т “Борсук”. Найближчими днями він буде курсувати у Дніпропетровській області. У ньому…

2 години ago