Рибні котлети з фаршу робить кожна господиня – це смачно, швидко і просто. Однак є й інший, не менш вдалий варіант страви – використання рибної консерви. Такий метод підійде для тих, кому ніколи бігти за фаршем, або якщо хочеться кудись застосувати консерву.
Інгредієнти:
- Консервована сардина – 1 банка
- Манка – 1 склянка
- Цибуля – 1 склянка
- Яйця – 2 шт
- Майонез – 2-3 ст.тл
- Сіль, сода – щіпка
Приготування:
1. Рідину із сардини злити, рибу перекласти в глибоку ємність. Розім’яти виделкою, туди ж додати манну крупу, дрібно нарізану цибулю, яйця і майонез. Ретельно перемішати, потім всипати дрібку солі та дрібку соди, ще раз перемішати.
2. Накрити кришкою або плівкою, залишити на 15-20 хвилин, щоб манка набухла.
3. Потім розігріти сковорідку з рослинною олією і викласти котлети. Обсмажувати з кожного боку по 5 хвилин.
4. Усі котлети розмістити в сковорідці, налити 3-4 ст. л. води й тушкувати ще 5 хвилин під кришкою.