Categories: Культура

В театрі Кам’янського відбулась яскрава прем’єра ексцентричної комедії “Брехуха”

4 жовтня у Кам’янському на Новій сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки відбулась прем’єра ексцентричної комедії “Брехуха” у постановці заслуженої артистки України Ірини Чваркової.

В цей чудовий осінній вечір актори порадували глядачів дійсно веселою виставою, яка була наповнена великою кількістю кумедних моментів, танцювальними номерами, запальною музикою, гротеском і навіть буфонадою, повідомляє ktoday.com.ua.

У цій комедії було яскравим все: і яскраві костюми головних героїв, і яскрава гра акторів, і яскраві танцювальні номери і яскраві емоції глядачів. Тож можна впевнено констатувати, що перша велика прем’єра у новому театральному сезоні театру.

Дія вистави відбувається у Чикаго 40-х років минулого століття, коли не було мобільних телефонів і електронної пошти (що спричиняло певні незручності), коли жінки зводили з розуму чоловіків елегантними зачісками і сукнями, які підкреслюю вали стрункість їх фігур, а чоловіки, своєю чергою, хизувалися у костюмах-трійках, білих плащах і стильних капелюхах.

За сюжетом вистави, головна її героїня Кетті Гаррісон (Тетяна Петренко), має дуже неприємну ваду – вона постійно бреше. Бреше просто так, бреше без якоїсь задньої думки чи певної вигоди. Звісно, що її чоловіка Вільяма Гаррісона (Руслан Куксенко) просто бісить ця особливість дружини. А ще той факт, що його дружина не хоче мати дітей, хоча він вже давно мріє стати татком. І коли одного разу Вільям дізнається, що Кетті обідала у ресторані із якимось незнайомцем і звісно ж збрехала, що була в цей час в іншому місті, то просто «вибухає» від ревнощів і обурення. Він спробує з’ясувати у метрдотеля ресторану «Савой» Генрі (Дмитро Сороколат), хто цей підступний незнайомець, який весело проводить час з його дружиною. Генрі добре знає хто це, проте він також знає що може заробити чималу суму грошенят, якщо не стане ділитися з Вільямом своїм маленьким секретом. А Вільям, не маючи можливості і далі терпіти брехню дружини збирає валізи і їде світ за очі (вірніше до іншого міста, де знайшов роботу).

Насправді Кетті снідала зі старим другом їх родини Джиммі Скоттом (Максим Монастирський), з яким випадково зустрілася біля ресторану. Скажи вона чоловікові правду, нічого б не сталося. Але правда і Кетті – це два несумісні світи. Тепер Кеті перебуває у розпачі, бо дійсно сильно кохає Вільяма. А Джиммі… А бідолашному Джиммі у цій історії дістанеться більше за всіх: він і кричатиме як віслюк, і нявчатиме як кіт, він носитиметься голодним по всьому Чикаго з немовлятами на руках, йому добряче намне боки директриса дитячого притулку, а в кінці ще й «пов’яже» поліція. Та чого тільки не зробиш ради друзів і коханої дружини, особливо коли у тебе немає іншого вибору.

Отже, Вільям йде з дому, Кетті на грані психологічного зриву і допомогти їй у цій ситуації може тільки її краща подруга, рішуча і винахідлива Меджі Скотт (Євгенія Футинець), – дружина Джиммі. У прекрасній голові Меджі народжується геніальний план як повернути Вільяма: «Якщо Вільям хоче мати дітей значить у Кетті повинна з’явитися дитина». А те, що Кетті не при надії, не має особливого значення – немовля можна взяти у притулку через 8 місяців і сповістити радісну звістку Вільяму телеграмою. План ідеальний. Оскільки смартфонів немає, то щасливий татко не може вимагати прислати йому у Телеграм фото вагітної дружини у пологовому будинку, або новонародженого сина. Треба все кидати і повертатися до рідної домівки у Чикаго. Вільям так і робить, але ідеальний план починає розвалюватися на очах у глядачів, коли… Проте розказувати сюжет далі недоречно, бо тим, хто ще не бачив вистави і збирається подивитись її незабаром (другий прем’єрний показ відбудеться вже 26 жовтня), буде нецікаво сидіти у залі і знати весь сюжет. Але якщо до цього моменту глядачі у залі сміялися періодично, то після повернення Вільяма сміх у залі майже не вщухав.

По-перше, значно «прискорились» виконавці головних ролей, а по-друге, на сцені з’явилися другорядні персонажі, які додали історії гостроти й гумору. Ірина Долінкіна у ролі міс Петиктон, начальниці дитячого притулку, у своєму епізоді була бездоганною. За кілька хвилин перебування на сцені вона неодноразово змушувала глядачів щиро сміятись.

А поява актора Руслана Тарана у жіночому образу спочатку всіх приголомшила, а потім викликала справжню бурю захвату у присутніх у залі. При цьому Руслан не промовив жодного слова – просто мугикав, коли до нього звертались інші персонажі. Проте дивитись на це без сміху було просто неможливо.

Органічно доповнили акторський ансамбль Тетяна Білянська в ролі Зое, служниці Гаррісонів, і Едуард Тесленко, в ролі суворого полісмена. У виставі є певний натяк, що й ця пара також знайде своє спільне щастя…

До речі, про щастя… Попри всі негаразди, попри всі випробування, попри всі проблеми й підступні удари долі, у фіналі всі головні герої вистави знайдуть своє щастя. А Кеті навіть перестане брехати.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині з вікна другого поверху випала дворічна дитина

На вулиці Криворіжсталі у Металургійному районі Кривогу Рогу дворічна дівчинка випала з вікна на другому…

23 хв. ago

У Кам’янському проходить Кубок області з козацького двобою

5 жовтня на базі ДЮСШ№1 проходить Кубок Дніпропетровської області з козацького двобою. Турнір зібрав 268…

1 годину ago

У Кам’янському жінка ножем вбила свого сусіда

Поліцейські Кам’янського затримали жінку за вбивство сусіда. Під час конфлікту підозрювана завдала 52-річному чоловіку смертельне поранення…

1 годину ago

До уваги кам’янчан: для користувачів електроопаленням знизять тарифи на електроенергію

З 1 жовтня вартість електроенергії знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год, але…

2 години ago

Ворог гатив по Дніпропетровщині з РСЗВ: поранені чоловік та жінка

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Під ударом ворожої РСЗВ ввечері була Синельниківщина. Постраждали…

2 години ago

З Днем працівників освіти, Кам’янське!

Мер Кам'янського Андрій Білоусов привітав усіх педагогів міста зі святом. "Щороку в першу неділю жовтня…

3 години ago