У Кам’янському проходить Кубок області з козацького двобою

5 жовтня на базі ДЮСШ№1 проходить Кубок Дніпропетровської області з козацького двобою.

Турнір зібрав 268 учасників з усієї області, зокрема з міст Дніпро, Кам’янське, Кривий Ріг, Вільногірськ, Верхньодніпровськ, Тернівка та обласного центру сусідньої області – Запоріжжя. Захід став справжнім святом бойових мистецтв, де спортсмени демонстрували свої навички й готувалися до майбутніх змагань на всеукраїнському рівні.

На змагання, аби привітати спортсменів, завітали почесні гості: начальник управління молоді та спорту Анатолій Івашина, депутат Кам’янської міської ради від ПП «Бджола» Сергій Ворожко, голова ГО «Патріот 2015» Павло Некритий та головний суддя змагань Станіслав Тимченко.

– Щиро вітаю вас у нашому місті, місті, яке любить, шанує, і розвиває цей чудовий вид спорту – козацький двобій, – сказав А.Івашина. – Дякую всім спортсменам, батькам за те, що ви віддаєте свій вільний час, своє бажання та натхнення для розвитку цього виду спорту. За дорученням міського голови Андрія Білоусова вітаю вас з нещодавно минулим святом День українського козацтва та святом Захисників та Захисниць України. Завдяки нашим воїнам, які сьогодні виборюють свободу та Незалежність нашої країни, ми сьогодні можемо навчатися, тренуватися та жити під вільним українським небом. І поки ми здобуваємо перемоги тут, на рингу, вони здобувають перемоги там, на фронті, дуже їм дякуємо за це. Також хочу подякувати нашим постійним партнерам ГО «Бджола» та ГО «Патріот 2015», які завжди з нами і завжди нам допомагають. Бажаю вам отримати насолоду від змагань, спілкування та життя. Слава Україні!
Також Дніпропетровська обласна спортивна федерація козацького двобою підвела підсумки 2024 року та обрала найкращих тренерів та спортсменів за чудові виступи на міжнародних змаганнях.

Так, Подяки отримали: керівник ГО «Федерація козацького двобою міста Дніпро», старший тренер жіночої збірної команди Дніпропетровської області з козацького двобою, майстер спорту міжнародного класу Яна Фірсова, керівник ГО «Федерація козацького двобою міста Кам’янське», майстер спорту України з козацького двобою Антон Єрмашкевич, старший тренер чоловічої збірної команди Дніпропетровської області з козацького двобою, майстер спорту міжнародного класу Станіслав Тимченко.

Також нагородили двох спортсменів, які стали переможцями чемпіонату світу та Європи з козацького двобою. Кращим спортсменом Дніпропетровської області з козацького двобою 2024 став Богдан Богодюк, а кращою спортсменкою – Єлизавета Стогній.

Як розповів Антон Єрмашкевич, на Кубку області Кам’янське представляють близько 50 спортсменів, це вихованці ДЮСШ№1, СК «Герць», а також команди «Юність» та TOPGUN Jiu Jitsu School.

– Цей турнір є етапом підготовки до Кубка України, який відбудеться через тиждень у Рівному, – зазначив А.Єрмашкевич. – За результатами змагань у Кам’янському буде визначено спортсменів, які представлятимуть область на національному рівні. Бажаємо спортсменам перемоги!
Усі учасники протягом дня будуть демонструвати неабияку наполегливість та бажання здолати суперника, поєднуючи при цьому різні техніки рукопашного бою, боротьби та елементів традиційних козацьких прийомів.

Margaret

Recent Posts

Головні події Кам‘янського за тиждень

Мер Кам'янського Андрій Білоусов повідомив про головні події тижня. Більш детально про головне дивіться у…

3 хв. ago

У Кам’янському районі відкрили Алеї Слави та меморіальні стенди

У трьох селах Кам’янської громади відбулося відкриття Алей Слави Героїв та меморіальних стендів.  Про це…

7 хв. ago

На Дніпропетровщині з вікна другого поверху випала дворічна дитина

На вулиці Криворіжсталі у Металургійному районі Кривогу Рогу дворічна дівчинка випала з вікна на другому…

1 годину ago

У Кам’янському жінка ножем вбила свого сусіда

Поліцейські Кам’янського затримали жінку за вбивство сусіда. Під час конфлікту підозрювана завдала 52-річному чоловіку смертельне поранення…

2 години ago

В театрі Кам’янського відбулась яскрава прем’єра ексцентричної комедії “Брехуха”

4 жовтня у Кам’янському на Новій сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки відбулась прем’єра…

3 години ago

До уваги кам’янчан: для користувачів електроопаленням знизять тарифи на електроенергію

З 1 жовтня вартість електроенергії знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год, але…

3 години ago