Рецепт дня: Елементарна намазка з оселедця

Оселедець – популярний в Україні інгредієнт для закусок. Цю рибу люблять за дешевизну, пряний смак і невелику кількість кісток. Особливо відомий рецепт форшмака з оселедця в Одесі. Пропонуємо приготувати дуже просту намазку на хліб із оселедця та недорогих інгредієнтів. Цей рецепт стане улюбленим у вашій родині.

Така намазка з оселедця за смаком і зовні нагадує ікру, але коштує набагато дешевше.

Інгредієнти:

  • солоний оселедець – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • плавлений сирок – 100 г;
  • вершкове масло – 80 г;
  • сіль, перець за смаком;
  • зелень для прикраси.

Приготування:

1. Вершкове масло приберіть у морозилку. Моркву відваріть до готовності (30 хвилин) і остудіть.

2. Рибу краще брати малосольну. Оселедець обробіть, видаліть кістки та наріжте дрібним кубиком. Заморожене масло натріть на великій тертці, плавлений сир і варену моркву – на дрібній.

3. У великій мисці змішайте оселедець, моркву, плавлений сир і масло. За бажанням посоліть і поперчіть суміш. Додайте рубану цибулю або кріп. За бажанням суміш можна зробити однорідною в блендері або м’ясорубці.

Намазка з оселедця і плавленого сиру зберігається в холодильнику не більше 3 днів. Закуску рекомендується подавати з підсмаженим хлібом або з картоплею.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *