Думки з приводу: вони нам потрібні…

На минулому тижні в Хмельницькому провели обшук у керівниці місцевого Медико-соціального експертного центру (МСЕК) Тетяни Крупи, яка, до того ж,  є депутаткою обласної ради від партії “Слуга народу. Під час обшуків у її робочому кабінеті та вдома знайшли близько 6 мільйонів доларів, 300 тисяч євро, понад 5 мільйонів гривень, а також брендові прикраси і коштовності. Гроші зберігалися в різних місцях квартири, зокрема у шафах і нішах. Дві сумки з пів мільйоном доларів Тетяна Крупа намагалася викинути через вікно, але правоохоронці засікли. А ще у Крупи виявили 30 об’єктів нерухомості, 9 автомобілів і закордонних вілл в Австрії, Іспанії та Туреччині!

Син чиновниці, побачивши вилучені гроші, просто ліг на ліжко поруч із купюрами і ніжно гладив їх. Збоку виглядало дуже кумедно. Стільки “щирих” емоцій на одну купу готівки ще пошукати треба!

Як бачимо, війна не сильно впливає на добробут деяких. Згадався анекдот: «Чому у нас чиновники живуть в такій розкоші? В основному, через нестачу доказів»…

На днях наші депутати  вирішили у наступному році «заморозити» мінімальні зарплати і пенсії. Мовляв, у держави немає коштів підвищити мінімалку навіть на 100 грн. От і виходить, що поки одні примудряються виживати на 3000-ну (а то і меншу) пенсію, інші валяються на устелених доларами ліжках.

Один, доволі відомий  фінансовий експерт нещодавно заявив, що якщо не підіймати зарплату нашим чиновникам, вони можуть… піти. І нікому буде працювати. Вони нам потрібні, бо тягнуть на собі всю цю машину, вони потрібні”, – на повному серйозі повторював цей експерт. Тут виникає одразу два питання: куди саме такі як Крупа, цю машину тягнуть? Адже вони, здається, працюють лише заради того, щоб щоранку відкривати нову валізу з готівкою. Вміють планувати лише своє майбутнє! І куди ж вони, бідолашні, підуть? Адже, судячи з кількості того, що знайшли у чиновниці, посади дозволяють їм з лишком компенсувати недостатню заробітну плату. Як у тому анекдоті:

Тільки що повідомили, що урядовцям на наступний рік заморожують зарплати …
Так … важко …
Важко …
Доведеться жити на одні хабарі …

Так що можна не хвилюватись,  нікуди наші чиновники зі своїх тепленьких насиджених місць не підуть, яка б зарплатня у них не була! Ну хто захоче насправді залишити такий зручний стілець? А якщо і знайдеться  якийсь, хто захоче піти, на його місце відразу ж знайдуться сотні охочих “потягнути” цей вагон відповідальності!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *