Рецепт дня: Пряний хрін із помідорами на зиму

Пряний і ароматний хрін із помідорами замінить будь-який соус. Він чудово підійде до будь-яких українських страв на кшталт голубців, солоних вареників і холодцю. А борщ із пампушками та хроном будь-кого піднесе на кулінарний Олімп.

Готується хрін із помідорами без варіння дуже просто і не потребує стерилізації, якщо закривати його на зиму. У закуску можна додавати будь-яку кількість спецій і хрону на свій смак. Але пам’ятайте, що чим гостріша страва, тим краще збережеться консервація.

Інгредієнти:

  • помідори – 2 кг;
  • корінь хрону – 200-250 г;
  • часник – 200 г;
  • сіль – 2 стол. л.;
  • цукор – 0,5 чайн. л.;
  • спеції за смаком – мелений чилі, духмяний перець, мускатний горіх.

Приготування:

1. Півлітрові банки заздалегідь промийте і простерилізуйте. Найзручніше це робити в мікрохвильовці.

2. Помідори вимийте та крупно наріжте. За бажанням їх можна очистити від шкірки – для цього обдайте овочі окропом. Хрін почистіть від шкірки та крупно наріжте.

3. М’якоть помідорів подрібніть блендером або м’ясорубкою. Те ж саме зробіть із коренем хрону. Часник натріть на тертці або пропустіть через прес.

4. Змішайте хрін із томатним соком і тертим часником. Всипте сіль, трохи цукру й улюблені прянощі. Залиште закуску на 40-60 хвилин, щоб спеції розчинилися.

5. Розлийте хрін із томатами по банках. Закривати рекомендується металевими, а не пластиковими кришками – вищий шанс, що закуска не заграє. Зберігати соус можна тільки в холодильнику протягом 6-9 місяців.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *