Кабачкова піца – дуже смачний і низькокалорійний варіант улюбленої страви. Простота приготування, ніжний смак і мінімум калорій зробили цей рецепт дуже популярним. Великою його перевагою є відсутність необхідності замішувати і розкачувати тісто.
Кабачкова піца з куркою, шинкою або будь-якою іншою начинкою стане у вас улюбленою сімейною вечерею. Пропонуємо корисну варіацію страви на сковороді.
Інгредієнти:
- борошно – 3 стол. л.;
- кабачки – 300 г;
- яйця – 2 шт.;
- розпушувач для тіста – 2 г;
- ковбаса – 100 г;
- твердий сир – 50 г;
- помідори – 1 великий або 2 дрібних;
- італійські трави – 1 чайн. л.;
- соняшникова олія – 2 стол. л.;
- зелень;
- сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Кабачки натріть на крупній тертці, посоліть і залиште на 5-10 хвилин, щоб вони виділили сік. Відіжміть масу руками і злийте всю рідину.
2. Додайте до кабачків яйця, борошно і розпушувач, перемішайте до однорідності. Тісто має бути густим, як на оладки. Можливо, знадобиться більше борошна, ніж зазначено в рецепті.
3. Якщо після замішування тіста кабачки виділили багато води і тісто стало занадто рідким, то можна додати пару ложок манки і залишити для набухання.
4. Потім підготуйте начинку для піци кабачкової: тонко наріжте ковбасу і помідори, натріть сир. Начинку можна міняти на свій розсуд.
5. Нагрійте сковорідку з олією, викладіть кабачкове тісто і розрівняйте. Випікайте корж на мінімальному вогні приблизно 5-7 хвилин, поки низ не зарум’яниться.
6. Обережно переверніть тісто. На готову сторону викладіть ковбасу, помідори і тертий сир. Накрийте кришкою і готуйте піцу, поки сир не розплавиться.