Рецепт дня: Салат з нутом і помідорами

Нут – це корисна і ситна бобова культура, яка за смаком нагадує одночасно горох, лісовий горіх і м’ясо. Нут обожнюють вегетаріанці і ті, хто постує. З нього можна готувати котлети, супи, гарнір, салати, рагу, плов. В українських магазинах нут коштує недорого, подекуди навіть дешевше за гречку.

Як і скільки варити нут

Час готування нуту залежить від того, чи замочується продукт заздалегідь. Горошини нуту можна залити холодною водою і залишити на 4-12 годин. Це зменшить час готування нуту, а готова крупа буде м’якою і розвареною.

Перед варінням нут промивають холодною водою. Варити крупу рекомендується не в холодній воді, а в окропі – так горошини не втратять форму. Промитий нут викладіть в каструлю і залийте окропом. Вода повинна покривати горох на 2 см.

Посоліть воду і поставте на помірний вогонь. Замочений нут вариться 30-40 хвилин, а якщо крупу не замочували, то час варіння збільшується до 60 хвилин. Якщо під час варіння вода википіла, слід долити ще окропу.

Інгредієнти:

  • Нут варений – 1 стакан.
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубч.
  • Петрушка – 15 г.
  • Зелені оливки без кісточки – 1 банка.
  • Оливкова олія – 1 стол.л.
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

1. Цибулю нарізати великими півкільцями, помідори – дольками. Помити і дрібно порубати петрушку. Часник видавити через прес. З оливок злити воду.

2. Викласти в салатник нут, помідори, оливки, часник і петрушку. Акуратно перемішати. Заправити салат оливковою олією, посолити і поперчити.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *