Борщ – улюблена страва всіх українців. І хоча в кожній родині він готується по-своєму, основні інгредієнти не змінюються. Поки у вас залишилися свіжі овочі з осіннього врожаю – зробіть борщову заправку на зиму. Тоді ви зможете відкрити банку в будь-який час і приготувати смачний ароматний борщ.
Інгредієнти:
- Буряк – 2 шт.
- Томат – 6 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Ріпчаста цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 шт.
- Кріп – 10 гілочок.
- Соняшникова олія – 100-150 мл.
- Оцет (9%) – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
1. Моркву і буряк натерти на тертці, часник дрібно порубати, цибулю дрібно нарізати, перець нарізати середнім кубиком.
2. Часник і цибулю покласти в каструлю з товстим дном, тушкувати 4 хвилини, додати моркву і протушкувати ще 3 хвилини, потім покласти перець, буряк.
3. Натерти томат на тертці, поки в руках не залишиться шкірка – її можна викинути. Томатну масу влити до решти овочів, додати сіль і цукор і тушкувати 30 хвилин.
4. Дрібно порубати до овочів кріп і влити оцет. Тушкувати ще 5 хвилин.
Як готувати борщ із заправки
У бульйон із м’ясом покладіть картоплю та покришіть капусту. Варіть до м’якості картоплі. За 5 хвилин до готовності додайте в борщ заправку і добре перемішайте.