У Музеї історії Кам’янського відкриється художня виставка проєкту “ПОСТ МОСТ”

У суботу 19 жовтня в Музеї історії міста Кам’янського о 12:00 відбудеться відкриття художньої виставки проєкту “ПОСТ МОСТ”.

Проєкт “ПОСТ МОСТ” заснований у 2017 році в Маріуполі як щорічна мистецька резиденція та виставка для художників з різних міст України та Європи. Його ініціювали члени громадської організації “ARS ALTERA”.

Що взагалі означає ця назва? Пост-мост – це об’єкт, який пов’язує два райони Маріуполя: Центральний та Лівобережний. Маріупольський символ об’єднання міста, може трансформуватися символ єдності усієї країни. Проєкт реалізується в рамках “Маріуполь. Велика Культурна Столиця.2021”, за підтримки Українського культурного фонду, – пояснюють історію виникнення цієї назви автори проєкту.
Спочатку «Ліга вільних художників» поєднувала митців Маріуполя. Та після початку повномасштабного вторгнення ці люди були вимушені покинути рідний Маріуполь і знаходити притулок в різних містах України і навіть інших країнах (у Німеччині та Австрії). Проте бажання творити у них не зникло навіть під час цієї жорстокої війни. У 2023 році виникла ідея спільного творчого проєкту, учасниками якого стали не лише художники з Маріуполя, а й митці з Києва, Кам’янського, Кривого Рогу, Одеси. Їхні роботи можна було побачити у грудні минулого року на виставці, яка також експонувалася у Музеї історії Кам’янського.

У цьому році проєкт отримав своє продовження під назвою «POST MOST 6 Reconnect». На черговій виставці у Музеї Кам’янського буде представлена серія робіт 16 українських художників, які у своїх картинах, висвітлюють актуальні теми сьогодення.

Під час відкриття виставки відвідувачі музею матимуть змогу не тільки оглянути виставлені на ній картини, а й зможуть поспілкуватися з митцями за допомогою відеозв’язку, та насолодитись кавер-версіями відомих пісень у виконанні місцевих музикантів.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *