Categories: Економіка

Студенти-коксохіміки на Каметсталі: перші кроки у професію

Ознайомлення з виробництвом на практиці, комунікація з досвідченими фахівцями, розширення професійних знань та яскраві враження від побаченого – візит на підприємство майбутніх коксохіміків, студентів Придніпровського металургійного фахового коледжу, став для них вирішальним кроком у професію.

Вже багато років комбінат співпрацює з профільними навчальними закладами міста, надаючи можливість студентам пройти виробничу практику на підприємстві та влаштуватися на роботу. А ще запрошує їх на ознайомчі екскурсії цехами Каметсталі. Цього разу комбінат відвідали майбутні коксохіміки.

Молоді гості мали унікальну можливість побачити на власні очі увесь технологічний процес від підготовки вугілля до видачі готового коксу та проведення хімічних аналізів у лабораторії. Студенти впевнилися, що коксохімічне виробництво – це не тільки важкі фізичні умови праці, а й складний інтелектуальний процес, що вимагає високої кваліфікації і глибоких знань.

Під час екскурсії студенти мали можливість відвідати вуглепідготовчий цех, дільницю коксових батарей, цех уловлювання хімічних продуктів коксування та лабораторію КХП.

Організатори заходу подбали про те, щоб екскурсія була цікавою та інформативною для студентів, досвідчені спеціалісти та технологи детально розповідали про кожен етап виробництва, відповідали на численні запитання студентів.

Ніна Мирошниченко, викладач Придніпровського металургійного фахового коледжу:

– Екскурсія на Каметсталь – це перший крок наших студентів у професію та перша їхня адаптація до умов реального виробництва. Ми дійсно вражені масштабами КХП, особливо яскраво виглядає процес гасіння та видачі коксу з печі. Завдяки екскурсії студенти змогли краще зрозуміти свою майбутню професію. Ми хочемо висловити подяку Каметсталі за гостинність і особисто начальнику виробничо-технічного відділу Віталію Володимировичу Оніщенко – за теплий прийом і цікаву екскурсію. Сподіваємося на подальшу співпрацю з підприємством.

Олена

Recent Posts

Під Дніпром затримали наркоторгівця

За збут канабісу поліція м. Синельникове затримала 35-річного містянина. Психотропні речовини підозрюваний збував під час…

2 хв. ago

Під Кам’янським затримали серійного крадія

У П`ятихатках за вчинення майнових злочинів поліцейські затримали 35-річного чоловіка. Протягом тижня підозрюваний скоїв чотири…

31 хв. ago

Юні футболісти Кам’янського змагаються за Кубок ДЮФЛДО

Новий сезон КУБКА ДЮФЛДО офіційно стартував. Юні футболісти з різних куточків області зібралися, щоб показати…

1 годину ago

Зміни до податкової звітності: бізнес Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч

На Дніпропетровщині запрацювала платформа «Діалог влади та бізнесу». На ній щотижня – корисна інформація для…

1 годину ago

Співачка з Кам’янського засвітилася з загадковим чоловіком на концерті “Океану Ельзи”

Співачка родом з Кам'янського Віра Брежнєва, яка раніше натякала на новий роман, засвітилася в компанії загадкового чоловіка. Так,…

2 години ago

У Кам’янському поліцейська служби освітньої безпеки розповіла дітям про загрози в Інтернеті

Підлітки навчилися орієнтуватися у віртуальному просторі, фільтрувати великі потоки інформації та дізналися, як отримувати з…

3 години ago